Ilyen még nem történt: letiltották a teljes magyar médiát Orbán propaganda álhírgyárai miatt

A Facebook próbálja megakadályozni, hogy a 2016-os amerikai választásokhoz hasonlóan, bárki is álhírekkel próbálja meg befolyásolni a közelgő EP-választást. Ennek érdekében jelentette be a cég az olaszországi Perugiában zajló nemzetközi újságíró-fesztiválon, hogy az álhírek terjedésének megakadályozása céljából, a hirdetett tartalmakat moderálni fogják – közölte a 444.hu.

Közölték azt is, hogy létrehoztak egy úgynevezett ‘fehér listát’, melyen a minőségi sajtótermékek szerepelnek, és amik mentesülnek az előzetes moderáció alól.

A Facebook által összeállított moderáció alól mentesülő listán azonban mint kiderült, egyetlen magyar sajtótermék sem szerepel.

Ennek okára kérdezett rá a HVG munkatársa a Facebook-nál, amire azt a rövid választ kapta, hogy KESMA.

Az oldal tehát megbízhatatlannak tartja a kormányközeli médiumokat, amire azok rendszeresen okot is adnak. Az M1 napokig közvetített élőben egy kihalt görög mezőről, ahonnan tudósításuk szerint, több tízezres migránskaraván készült elindulni Európába, az Origo pedig többször használt egy képet, mely közlésük szerint minden alkalommal más helyen készült, és ezekkel a képekkel migránsellenes posztokat közöltek.

A Facebook most épp az ilyen megkérdőjelezhető hitelességű anyagokat készül visszaszorítani. A lap szerint mivel a közösségi oldal moderálni szeretné a kormányközeli médiumokat, a magyar kormány kilátásba helyezte a Facebook megregulázását.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!