Orbán álmának befellegzett – Schmidt Mária mindent elvehet tőle?!

Schmidt Mária kép: Nol.hu

A nemrég megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy a hatalmas sikert aratott Sorsok Háza és más nagy sikerű emlékév megrendezése után a kormány nem talált nagyobb futball szakértőt, mint Schmidt Mária közalapítványát. A megbízás szerint közel 4 milliárd forintból kell kiállítást rendezniük Puskás Ferenc életéről a róla elnevezett 190 milliárdos stadionban – közölte a 444.hu.

A kormány “egyetért azzal, hogy a Puskás Aréna részeként megvalósuló Puskás Kiállítási Központot – ideértve az ahhoz szükséges kiállítástervezési, kiállítási eszközök beszerzésére irányuló, valamint belsőépítészeti és kiállításkivitelezési feladatok ellátását is – a Puskás Aréna épületének véglegessé vált építési engedélye és kivitelezési tervei alapján a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány valósítsa meg”.

A feladat lebonyolítására idén 2,4 milliárdot, jövőre pedig 1,5 milliárdot biztosít a kormány az alapítványnak.

Az alapítványnak azonban nem lesz könnyű dolga megvalósítani a kiállítást, mivel a Puskás-hagyaték nem egy Sportmúzeumban vagy más egyéb közgyűjteményben kapott helyet, hanem egy kis Fejér megyei faluban, Felcsúton.

Orbán Viktor szülőfalujában helyezték el az Aranycsapat számos tagjának emlékét, mivel a miniszterelnök nagy álma volt, hogy Felcsút Puskás-zarándokhely legyen. Így most az egyik legnagyobb döntést Orbánnak kell meghoznia: lemond az arról az elképzeléséről, hogy Felcsúton legyen a Puskás-hagyaték és zarándokhellyé váljon a falu, vagy kölcsönadja a relikviákat az új stadionba megálmodott Kiállítási Központnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!