Orbánnak befellegzett – durván elszólta magát Weber egy háttérbeszélgetésen

Durván elszólhatta magát a kormányfő jövőjével kapcsolatban a Néppárt csúcsjelöltje.

Részt vett egy Manfred Weberrel folytatott háttérbeszélgetésen a Népszava brüsszeli tudósítója. Azon a politikus megismételte: a Néppárt határozott döntést hozott Orbánnal kapcsolatban, melynek üzenete, hogy nem fogják hagyni, hogy ő határozza meg a párt irányvonalát.

Az elmúlt időszak fejleményei kapcsán úgy fogalmazott: nem tudja előre megmondani, hogy fog alakulni a Néppárt és a Fidesz viszonya,

“de ha Orbán az újabb provokációk útjára lép, ha EU-ellenes, Juncker-ellenes vagy Timmermans-ellenes kampányt folytat, akkor a néppárti “bölcsek tanácsának” elnöke ennek megfelelően fogja elkészíteni az ajánlásait.”

Hogy ez kizárást is jelenthet-e, Weber egyértelmű igennel felelt. Mint mondta,

az is “az asztalon van”.

Ez erős hangsúlyeltolódást jelent az eddigi kommunikációhoz képest, melyben mind Weber, mind a Fidesz óvatosabb, békülékenyebb hangot próbált megütni. Hogy elszólta-e magát Weber, vagy már hivatalosan is a keményebb szavak szintjére váltott, egyelőre nem tudni.

Az mindenesetre biztos, hogy a Néppárt csúcsjelöltje egyre erősebb állást foglal az EU szélsőjobboldali erőivel szemben. Ennek szólhat, hogy megfogadta a háttérbeszélgetésen, hogy EB-elnökként mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az Orbán-félék ne juthassanak hangsúlyos szerephez az EU intézményeinek döntéshozatali eljárásaiban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!