A kisgömböcnek semmi sem elég, Mészáros Lőrincnek a TV2-re fáj a foga

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor Kép: twitter @reinharduhrig

Szerdán robbant a hír, hogy a TV2 vezérigazgatója és igazgatósági tagja, Dirk Gerkens, távozik a csatornától. Helyét majd az igazgatóság elnöke, Vaszily Miklós veszi át. Most azonban érkezik az újabb meglepő fordulat, az mmonline.hu értesülései szerint, Mészáros Lőrinc az ország leggazdagabb embere, megpróbálja növelni befolyását a csatorna fölött.

Az Orbán Viktor jóvoltából meggazdagodott üzletember, az IKO műsorgyártó cégben növelné befolyását.

Mészáros már 2017-ben egy érdekeltségén keresztül 17 százalékos tulajdont szerzett magának az IKO-ban, ugyanabban az évben pedig 25,2 százalékos tőkealapot szerzett meg magának az Visus Invest Vagyonkezelő Kft-ben is, aminek célja volt, hogy 17 százalékos részesedést szerezzenek az Atmedia Kft. fölött, ami többek között a TV2, a közmédia és számos tematikus csatorna reklámidejét értékesíti. A felcsúti gázszerelő most azonban még többet szeretne elérni.

A lap szerint egyelőre még kérdéses, hogyan alakul az Atmedia és a csatorna jövője, amire szemet vetett az ország gázszerelője, de az már biztos, Andy Vajna halálát követően megnyílt az út Mészáros Lőrinc előtt, hogy ezt is bekebelezze.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!