Ezt nem teszi Orbán az ablakba: újabb kudarc, amire egyáltalán nem számított

Forrás: Kisbenedek Attila/AFP/Getty Images

Újabb kudarcot könyvelhet el magának a Fidesz. Nem elég, hogy sorra kapják a pofonokat az EU-tól, kispadra ültette őket az EPP, most ennek tetejébe még az is kiderült, hogy totális kudarcot vallott a tavaly meghirdetett családok éve projekt.

A legfrissebb mutatok szerint, a januárra vonatkozó demográfiai adatok sokkal rosszabbak, mint az egy évvel korábbiak. Ez lényegében a családok évének első hónapjait minősíti – közölte a 444.hu.

A 2018-as adatokat vetette össze felmérésében a KSH a 2019-es adatokkal, amiből kiderült, hogy 5,5%-kal kevesebb az újszülött idén, mint tavaly ilyenkor volt. 2019 januárjában 7364 gyerek született, míg 2018 első hónapjában 427-el több.

A halálozási adatok se lettek jobbak, eddig 19%-kal többen haltak meg idén, egész pontosan 13790-en, 2176 fővel többen, mint egy évvel korábban.

A magyarok számára a házasságkötés se lett sokkal vonzóbb, az előző évhez képest 5%-kal kevesebben, 1436-an léptek csak frigyre.

A magas halálozási arány és a kevesebb születés révén

68%-kal nőtt a természetes fogyás Magyarországon,

ami szintén azt támasztja alá, hogy a kormány népességgyarapító terve eddig nem hozta meg a várt sikert. 2018 januárjában a születések és halálozások különbözete 3823 volt, míg 2019 januárjában ez a szám 6426-ra emelkedett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!