Ehhez nincs mit hozzáfűzni: még mindig nem fogják fel mi történt

Fotó: Kovács Tamás / MTI / MTVA

Szerdán a Fideszt az Európai Néppárt felfüggesztette, amit a kormánypárti tagok, illetve a kormányközeli médiumok csúfos vereség helyett dicső győzelemként kommunikálnak.

Manfred Weber az üggyel kapcsolatban péntek reggel azt nyilatkozta:

“a felfüggesztés azt jelenti, hogy minden jogodat elveszíted a párt testületeiben, ez volt a politikai gyűlés világos döntése”.

Valamint kijelentette: abba nem tud beleszólni, hogy ezt a döntést, ki hogyan kommunikálja.

A kormány valóságtorzításának egyik példáját az M1 műsorának vendége, Orbán Balázs prezentálta. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára arról beszélt, hogy

az EPP “bevándorláspárti ága”, valamint Soros György támogatását élvező baloldali pártok elbuktak, mivel nem tudták kizáratni a Fideszt, ezáltal sikerült a néppárt egységét megőrizniük.

Az államtitkár hozzátette, hogy végül a Fidesz javaslatát szavazta meg a pártcsalád, miszerint felállítanak egy három fős vizsgálóbizottságot, valamint a kormánypárt önként lemond néppárton belüli joggyakorlásáról is – közölte a 444.hu.

Orbán Balázs okfejtéséből az is kiderült továbbá, hogy valójában nem is annyira fontos a néppárti tagság:

“Egyébként én úgy látom, hogy magyar szempontból az európai parlamenti párttagság az sosem cél – mindegy, hogy ez melyik pártnak a tagságát jelenti -, hanem egy eszköz, amin keresztül a kormánypártok és a kormány Magyarország érdekeit tudja az Európai Parlamentben képviselni”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!