Izomból a vészfékre lépett Orbán, de ez már kevés lesz

Megtartotta szokásos március 15-i beszédét Orbán Viktor a Nemzeti Múzeumnál – közölte a 444.hu. Ilyenkor rendszerint nemzethalállal riogatja a népet, melytől csak ő képes megvédeni minket.

Az utóbbi évek slágere Soros György, valamint Brüsszel és a brüsszeli bürokraták voltak, akikhez csatlakoztak a hazai szövetségeseik.

Az idei beszéde azonban egészen más képet festett. Talán az Európai Néppártban kapott folyamatos pofonok és kritikák hatására, vagy talán a pártcsalád vezetőjének figyelmeztetése miatt, miszerint vegyen vissza az unió züllesztéséből, Orbán sem Sorost, sem a migránsokat nem támadta be.

A megszokott beszéde helyett a miniszterelnök most egy egészen más ördög képét akarta a falra festeni,

egy fenyegető birodalom terjeszkedő árnyékát.

Mint mondta, Magyarországot egy “liberális európai birodalom” illetve az “Európai Egyesült Államokról szóló lázálmok” fenyegetik.

Arról nem beszélt, hogy kik és hogyan képviselik ezt a birodalmat, bár valószínűleg továbbra is Brüsszelről és Sorosról szól a történet. A Néppárt vezetője, Manfred Weber világosan Orbán tudtára adta, hogy hagyjon fel EU-ellenes propagandájával, így Orbán a kiskaput kihasználva új köntösbe csomagolta a már megszokott rémképeit.

Míg korábbi beszédeiben hosszasan elemezte a minket fenyegető veszélyeket, most helyette saját politikai közösségének céljait részletezte. Szerinte szükség van egy erős Európára, erős nemzetállamokra, valamint új európai vezetőkre.

A cél “megállítani Európa hanyatlását”, és el kell érni, hogy “Európa újra az európaiaké legyen”.

Orbán a beszédében a “migráns” szót is csak egyszer mondta ki, mikor furcsa párhuzamot vont a déli határnál megállított “migránsinvázió”, az 1848-as forradalom, az 1956-os forradalom között.

Hiába minden próbálkozás azonban, az amerikaiak ennek ellenére is úgy érezték, erős diplomáciai üzenetet küldenek a miniszterelnöknek, erről bővebben itt olvashatnak.

Sorban kapja a pofonokat: erőset üzentek az amerikaiak Orbán beszéde közben

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!