Próbálja védeni a védhetetlent, de ennek nem lesz jó vége

A Magyar Hírlapnak adott interjút Szájer József a Fidesz egyik EP-képviselője, melyben már most elkezdi mosdatni pártját, az esetleges Európai Néppártból való kizárás miatt.

“Ha döntés születik a Fidesz kizárásáról, akkor konstatálnunk kell, hogy a bevándorláspártiak legyőzték a bevándorlásellenes erőket. De még nem tartunk itt”

– mondta Szájer az interjúban.

A magyar kormány plakátkampánya miatt hatalmas botrány alakult ki a nemzetközi politikában. Emiatt elindult egy folyamat az EPP-ben, ami a Fidesztől való elidegenedést jelenti. A pártcsalád minden párttagja egyértelműen sorra kihátrált a magyar párt mögül, és megindították a Fidesz kizárásának folyamatát.

A Néppárton belüli eseményekre reagálva Szájer kifejtette, hogy:

“Orbán Viktor miniszterelnök számtalan fórumon elmondta, hogy mi már nem az EPP főárama, hanem egy kereszténydemokrata-jobboldali szárnya vagyunk. A Fidesz ráadásul a Néppárt legsikeresebb pártja. Értelmezhetetlen, hogy miért akarja egy pártcsalád a legsikeresebb pártját kizárni.”

A Fideszben “azt gondoljuk, hogy a kereszténydemokráciának sikeresnek kell lennie, ehhez pedig nagynak és toleránsnak is kell lennie. Abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Néppártot mint a politikai mező közepén álló pártcsaládot áthúzzuk a jobboldalra, továbbá, hogy az EPP a jövőben ne a bevándorláspárti erőkkel kössön koalíciót“.

A Fidesz EP-képviselője reagált arra a hírre is, miszerint a párt delegáltjai múlthéten Berlinben próbáltak meg tárgyalni a CDU-van. Szájer szerint ebben nincs semmi meglepő, hisz

“a CDU és Fidesz között folyamatos a párbeszéd, szakpolitikai és egyéb kérdésekben. Ennek részeként valóban volt a minap is egy találkozó a felek részéről, de szó sincs titkos egyeztetésről.”

Szájer a lap interjújában beszélt barátságáról az EPP csúcsjelöltjével. Szerinte Manfred Weber “nem mond mást a négyszemközti beszélgetéseken sem, mint amit a nyilvánosságnak megfogalmaz. Nyíltan elmondja, ha nem tetszik neki valami, de azt is, amikor támogató véleménnyel van valamiről.”

Hozzátette:

“Kiváló, baráti viszonyt ápolok Weber úrral, még ha általánosságban igaz is, hogy a személyes kapcsolatok és a politikai viszonyok összeegyeztetése nehézségeket tud okozni.”

Tehát, ha Orbánék nem teljesítik Weber feltételeit, hiába a nagy barátság, az EPP vezetője nem fogja a pártban tartani a Fideszt.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!