Hatalmas bajban a Fidesz – Berlinben próbálják menteni a menthetőt

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Kormányzati forrásaira hivatkozva írta meg a Népszava, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Balog Zoltán miniszterelnöki biztos kedden Berlinben tárgyaltak Annegret Kramp-Karrenbauerrel a CDU elnökével.

A tárgyalás fő célja az volt, hogy megpróbálják valahogy kimagyarázni a kormány legújabb kampányát, melyben Soros György mellett Jean-Claude Junckert és az Európai Bizottságot is támadás alá vették.

A Fidesz útnak indított rágalmazó kampánya nemcsak az Európai Néppárban keltett nagy felháborodást, de a legnagyobb szövetségesnek számító Bajor Keresztényszociális Uniónál (CSU) és a Kereszténydemokrata Uniónál (CDU) is.

Kramp-Karrenbauer múlt héten már tett egy olyan kijelentést, melyből arra lehet következtetni, hogy jobb szeretné már az Európai Néppárton (EPP) kívül látni a Fideszt.

A CDU elnöke a Der Spiegel-nek adott nyilatkozatában felfoghatatlannak és alaptalannak nevezte azt a vádaskodás, amit a magyar kormány üzen legújabb kampányával. Annegret Kramp-Karrenbauer szerint Orbánék újabb EU ellenes hadjárata miatt sérül és gyengül az egész Európai Néppárt, ezért mint hozzátette, a magyar félnek be kell bizonyítania, hogy még mindig az Néppárthoz szeretne tartozni.

Gulyás Gergely és Balog Zoltán tehát nehéz helyzetből indult, hisz egyre kevésbé bízik a magyar kormányban az egyik legfőbb szövetségesének számító CDU.

Ha nem sikerül megmagyarázniuk, miért jó ez a fajta politika a Néppártnak, melyet a Fidesz képvisel, elveszíthetik szövetségesük támogatását és egy lépéssel közelebb kerülnek ahhoz, hogy kizárják őket az EPP-ből.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!