Friss: lecsukná Orbán rendőrsége a politikust, csak mert kiállt értünk

Elítélték Komjáthi Imrét a december 8-i rabszolgatörvény-ellenes tüntetésen tanúsított viselkedése miatt. Ha nem fizet, a szabadságával fizethet.

A szakszervezetek bevonásával az egyik első rabszolgatörvény-ellenes tüntetést tartották december 8-án. Emlékezetes, ez az ominózus december 12-i parlamenti ülésnap előtt történt, amikor a kormánypártok még nem verték át a törvényt a parlamenten, de a szakszervezetek már megtartották az első tüntetésüket azzal szemben.

Ekkor került sor az első rendőri erőszakra is: miután rendőri blokád alá vették a Kossuth teret, a tüntetőket pedig beszorították az Alkotmány utcába, Komjáthi Imre MSZP-alelnök felállt a színpadra egy zászlóval, és azt javasolta a tömegnek, hogy “foglalják vissza a Kossuth teret”. A politikus megpróbált áttörni a rendőrsorfalon, és bejutni a térre,

de Pintér rendőrei úgy a földre teperték, hogy még a térde is kificamodott.

Nem sokkal ezt követően kórházba kellett szállítani. Később a rendőrség azt állította, szó sem volt leteperésről, sőt még rendőri intézkedést sem foganosítottak vele szemben. Komjáthi a Facebook-oldalán most azt írja, megkapta a büntetését az eset miatt. Határozatában a rendőrség közli: vagy kifizet 50 ezer forintot,

vagy 60 órát le kell dolgoznia. ha ezt nem teszi, 10 napra lecsukják.

Komjáthi elmondta: ő nem hajlandó félni, mert “borsodi melós gyerekként nem ijed meg a dicsőséges nagyuraktól“. Azt ígérte: fog ő még ütni néhány szeget a NER koporsójába. A teljes posztot itt elolvashatják:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!