Új vállalkozásba kezdett: jó biznisz a hullarablás

Már tavaly fölröppent a hír, hogy Mészáros Lőrinc és köre veszi át a miniszterelnök utasítására Andy Vajnától a TV2-csoportot – közölte a 444.hu. A folyamatból sokáig semmit sem tapasztalhattunk, nem voltak nyomai, valamint akkor még Vajna le is tagadta a dolgot.

Andy Vajna januári halála azonban sok mindent megváltoztatott. A Válasz Online információi szerint,

a filmügyi biztos halála után néhány nappal már rendkívüli közgyűlést tartott a TV2 vezetősége Mészáros-cégbirodalom Andrássy úti központjában.

És nem csak a helyszín választása sokatmondó, de a cégbíróságon nemrég iktatott jegyzőkönyvek szerint, a személyi változások is Mészáros köréhez köthetőek, a TV2 elnöke pedig Vaszily Miklós lett, aki az Echo Tv vezéreként is ismert.

Természetesen nem Vaszily az egyetlen változás. A megújult igazgatóság tagjai között nem kell sokáig keresni, hogy olyat találjunk, aki nem köthető Mészároshoz.
Az egyik igazgatósági tag például Kertész Tamás József, aki a Mészáros tőzsdei cégeinek jogi képviseletét látja el, tag lett Czira Szabolcs Sándor, aki a Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, valamint a tagok között szerepel még az MKB Bank delegáltja, Barna Zsolt is, aki már Vajna ideje alatt is az igazgatósághoz tartozott.

A nyolc tagú igazgatóságból négyen egyértelműen Mészároshoz köthetőek.

A másik 4 tag, Dirk Gerkens, Rákosi Tamás, Horváth Balázs, Samuel R. Falconello.

Ha azt vesszük alapul, hogy hányan tartoznak Mészároshoz, akkor erőegyensúlyt tapasztalunk a tagok között, azonban a mérleg nyelve milliárdos oligarcha felé billen, hisz Mészáros egyik bizalmasa, Vaszily Miklós az igazgatóság elnöke.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!