Egységben az ellenzék – vasárnapra újabb tüntetést hirdettek meg

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A teljes ellenzék ott lesz Orbán új “puritán” irodája és az ÁSZ előtt.

Az ellenzéki pártok – parlamentiek és az országgyűlésbe nem delegáltak is – közös tüntetést szerveznek február 10-ére a várbeli Szent György térre, Orbán Viktor miniszterelnök új irodája előtt, majd az ott elhangzó beszédeket követően az Állami Számvevőszék székháza elé vonulnak, ezzel tiltakozva az ellenzéki pártok pénzügyi ellehetetlenítése ellen, így a demokrácia védelmében.

Ha lehet valami köszönni Orbánnak, akkor azt, ahogy megteremtette a “centrális erőteret”, azt most ugyanolyan lendülettel fel is számolja, az ellenzék egybeterelésével.

Egyértelmű, hogy közös a fellépés, hiszen amit a Jobbikkal műveltek a választások óta, az nem más, mint pénzügyi, szabályozási köntösbe bujtatott módja a párt megszüntetésének. Amit ma megtehetnek a Jobbikkal, azt holnap megteszik az MSZP-vel, holnap után pedig a DK-val. Ma, a pártfinanszírozás átszabása, és az ÁSZ birságok miatt az ellenzéki pártok jó része folyamatos működési zavarokkal küzd, nem hogy szervezetépítésre, de a jelenlegi struktúrák megtartására sincs pénz egyes pártok esetében.

Nem csoda, hogy a rendezvényen az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, a DK, az LMP, a Liberálisok és a Momentum mellett Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők is részt vesznek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!