A tiszteletbeli norvég konzul nem bírta tovább az Orbán-rendszert, ezért lemondott tisztségéről!

Vánky Eszter, tiszteletbeli norvég konzul december 18-án írta meg Szijjártó Péter külügyminiszternek, hogy távozik a posztjáról – közölte a Válasz.

Még 2012-ben kérték fel Vánky-t, hogy legyen Norvégia északi részében tiszteletbeli konzul, aki nagy megtiszteltetésnek érezte és örömmel vállalta a feladatot.
Most azonban lemond erről a megtisztelő feladatról, mivel egyre kevésbé ért egyet a magyar kormány politikájával és döntéseivel. A lapban megjelent az a levél is, melyben Magyarország trondheimi tb. konzulja kifejti döntésének okait Szijjártónak.

“Növekvő aggodalommal figyeltem, hogy az utóbbi években Magyarország kormánya mind jobban letért a liberális demokrácia jól bevált útjáról, a közmédiát a kormány szócsövévé változtatta, ellehetetlenítette a független, kormánykritikus sajtót és rádiót, szükségtelen beruházásokkal saját párthívei mértéktelen meggazdagodását segítette elő, a korrupció és a nepotizmus országává változtatta. Az a bizonyos utolsó csepp a pohárban az ún. rabszolgatörvény súlyosan szabálytalan elfogadása, a független bíráskodást megkurtító közigazgatási bíróság létrehozása, valamint mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselők törvényes tevékenységének megakadályozása, majd a köztelevízió épületéből történt erőszakos eltávolítása volt.” – írta Vánky Eszter.

Levelét végül azzal zárta, hogy: “Mindezek alapján ezt a kormányt többé nem tudom védelmezni és képviselni, tiszteletbeli konzuli állásomról ezennel 2019. december 31-i hatállyal lemondok, a címerpajzsot épületünkről leveszem.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!