Ezért csúszik a nyugdíj? Elképesztő összegeket szórtak szét maguk között

Sokkoló fizetési adatokat közölt a hvg.hu.

Közérdekű adatigényléssel élt még tavaly ősszel a hvg.hu és a Transparency International a parlamenti képviselőcsoportok alkalmazottainak bérezéséről. A fizetési listákból kiderült: május és november között összesen 1514 munkatársat alkalmaztak a pártok, a legjobban a kormánypártok és a Jobbik emberei jártak.

A Fidesz 494 alkalmazottja között pl. volt olyan, aki májusban még “csak” 281 ezer Ft-ot keresett, szeptemberben viszont már 930 ezret. Az emelésrekord dobogójára másik két alkalmazott is felállhat, egyikük 403 ezerről több mint egymilliósra, másikuk 413 ezerről 1,2 millió Ft-ra növelte a fizetését. A Fidesz alkalmazottai közül egyébként 10-en dolgoznak egymillió forint feletti bérért, a párt szerint mind vezető beosztásban vannak.

A KDNP különböző szerződések alapján 11 dolgozójának 100-820 ezer forintot fizet ki, másik hétnek 600-800 ezer között, egyvalakinek pedig 1,98 milliós álomfizetést ad. A “rendes” munkaszerződésesek is igencsak jól jártak, 420-750 ezer között vihettek haza, ezek ősztől egyes esetekben bő egymillió, másokban közel kétmillió felé emelkedtek.

A Jobbiknál sem voltak szűkmarkúak, az ÁSZ-bírságot nyögő pártnak van olyan alkalmazottja, aki fél év alatt közel 900 ezer Ft-tal növelte bérét. De sok hullámzó bért is szétosztottak, volt amelyik 2 millió Ft felé ment. A párt szerint ezeket az összegeket jutalmakként adták.

A többi párt jóval kevesebbet fizetett dolgozóinak, és jutalmakkal sem élt nekik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!