Ez már túl sok Kósának, mert bonyolultabb mint egy fémkupak

Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Kósa Lajos a HírTV műsorában beszélt arról, hogy szerinte abszurd Demeter Márta javaslata, miszerint össze kéne hívni a honvédelmi és a külügyi bizottságot a Gruevszki-ügy miatt. A honvédelmi bizottság fideszes elnöke nem érti miért kéne meghallgatni a Bevándorlási Hivatal vezetőjét azzal kapcsolatban, hogyan kaphatott menedékjogot a volt macedón miniszterelnök, akit otthon két év börtönre ítéltek.

Kósa szerint sok száz menedékkérelmi eljárás folyik, ami alapján bármelyiket ki lehetne emelni és nem érti miért ezzel foglalkozik az ellenzék és a nemzetközi sajtó. Elmondta továbbá, hogy számára az se világos, hogy ha börtönbüntetésre ítélték Gruevszkit, akkor miért engedték ki Macedóniából és miért nem adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot.

“Kicsit abszurdnak tartom, hogy folyik sok száz menedékkérelmi eljárás, vagy oltalmi státusz iránti eljárás és akkor egyet emeljünk ki mert ez alapján bármelyiket ki lehetne emelni (…)”

Megjegyezte azt is, hogy korábban pont az Európai Unió fogalmazott meg kritikákat a macedóniai igazságszolgáltatással kapcsolatban, bár tény, hogy Magyarországnak korábban nem volt gondja a macedón börtönök körülményeivel vagy az igazságügyi rendszerrel, és ezt a macedón igazságügyi miniszter is kihangsúlyozta.

A teljes riport itt megtekinthető:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!