A Párbeszéd felszólította Tarlóst, hogy vonja vissza a Lokál terjesztési engedélyét

Kép: Szigetváry Zsolt / MTI

A Párbeszéd arra kérte Tarlós István főpolgármestert, hogy vonja vissza Habony Árpád lapja, a Lokál terjesztési engedélyét, vagy legalább tegye lehetővé azt, hogy megjelenhessenek a kormányétól eltérő álláspontok is.

A Lokált 2015. május 28-án indította el a Habony Árpád és Győri Tibor, korábbi Miniszterelnökségi államtitkár érdekeltségébe tartozó Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt., mely kezdetben hetilapként működött, később napilappá formálódott. 2016-ban váltotta le a Metropol nevű szintén ingyenes terjesztésű napilapot a BKK területén, amelynek jogát pályáztatás nélkül szerezték meg Habonyék.

Barabás Richárd a Párbeszéd szóvivője úgy fogalmazott: “Önmagában nem lenne baj egy ingyenesen terjesztett bulvárlap, de a Lokál egyoldalú politikai tájékoztatást ad.”

A párt szóvivője továbbá kijelentette azt is, hogy Tarlós nem képes a budapestieket megvédeni “attól a propagandától”, amivel Habony Árpád lapja, a Lokál nevű “fideszes propagandaújság elárasztotta őket”, ezért szólították fel a főpolgármestert, hogy vonja vissza a napilap terjesztési engedélyét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!