Ez nem meglepő, tovább folytatják amit eddig is csináltak

Vasárnap a Párbeszéd tisztújítást tartott, melyen újraválasztották a párt két eddigi társelnökét, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt, mindekettőjük  mandátuma 18 hónapra szól. Nem meglepetés az eredmény, mert a választáson egyik társelnöknek sem volt kihívója, és tulajdonképpen a két, a közvélemény számára is ismert arcuk indult a posztért.

A jelenlévő párttagok szavaztak a héttagú álló elnökségről is. A testületnek automatikusan tagja a két társelnök, mellettük Szabó Zsolt, Béres András, Hegyesi Beáta, Tordai Bence és Mach Péter került be az testületbe – akik a politikusi ismertségi listáknak nem az élmezőnyében helyezkednek el.

A szavazást követő sajtótájékoztatón Karácsony Gergely azt mondta, hogy a taggyűlés döntött a párt politikai stratégiájáról is. Megerősítette a tegnapi döntést, miszerint az MSZP-vel közösen indulnak a jövő évi EP-választáson, de eközben egy széles körű, “Európa-párti szövetség” kialakítására is törekednek. Magyarán, ha lehet akkor a DK-t is behúznák a buliba, mert az látható, hogy sem a Jobbik, sem az “új” LMP nem akar velük közösködni, az immár pedig hivatalosan is liberálissá vált Momentum pedig még mindig fekete ló, hogy az ellenzék mely erőivel fog együttműködni. Karácsony hozzátette, azt szeretnék elérni, hogy az EP-listájuknak a lehető legszélesebb körű társadalmi támogatottsága legyen.

A másik társelnök, Szabó Tímea hangsúlyozta, hogy csak úgy tudják elképzelni a szövetségesi politikát, ha jövőre az önkormányzati választáson Karácsony Gergely lesz a zuglói polgármesterjelölt és ezt szövetségeseik helyi, regionális és országos szinten is támogatják. Ezzel azonban azt is kijelentette, hogy Karácsony nem indul  Budapest főpolgármesteri székéért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!