A CEU bemutatott a kormánynak – elindít egy Fidesznek aligha tetsző szakot

A Közép-európai Egyetem (CEU) MTI Fotó: Marjai János

A CEU Facebookon jelentette be, hogy október 24-én újrakezdte tevékenységét az OLIve, ami kifejezetten egy menekülteket célzó oktatási program.

Az egyetem még augusztus végén függesztette fel a programot, miután felmerült, hogy ez akár bevándorlást segítő tevékenységnek is minősülhet, így a kormány akár 25 százalékos adót is kivethet rá, adta hírül a 444.hu.

Az OLIve egyébként egy teljesen átlagos oktatási program, melybe többek között volt angol nyelvtanfolyam és üzleti tudományok óra is. A képzés célja az volt, hogy a Magyarországon élő elismert menekülteket segítsék a beilleszkedésben.

Azonban a képzést fel kellett függeszteniük, mivel a bevándorlási különadóról szóló jogszabály szerint ez akár a bevándorlás elősegítését is eredményezhette.
„bevándorlást segítő tevékenységnek minősül minden olyan program, akció, tevékenység, amely közvetlenül vagy közvetve előmozdítja a bevándorlást (az emberek véglegesnek szánt áttelepülését lakóhelyük szerinti országból másik országba)”

Annak érdekében, hogy kiderüljön, az elismert menekültek esetén például az angol nyelvtanfolyam vajon bevándorlást segítő tevékenységnek minősül vagy nem, a CEU hatósági állásfoglalást kért. Erre a kormány részéről azóta sem érkezett válasz, ennek ellenére az CEU újraindította a programot, talán épp azért mert jelen állás szerint az egyetem Bécsbe fog költözni és már nem fél a kormány szankcióitól.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!