Aljas módon bánnak vele, mindenképpen meg akarják törni

Fotó: MTI

A több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba ellen mindent megtesznek, amit csak lehet. Lassan-lassan az ’50-es évek rákosista módszereit alkalmazzák vele szemben, persze testi fenyítést nem alkalmaznak, de úgy tűnik, mindent elkövetnek, hogy megtörjék, kezdve azzal, hogy az esküvője előtti napon vitték el bilincsben. Az egész folyamat, megtorlásnak tűnik.

A börtönben is folyamatos a nyomásgyakorlás, például fegyelmi fenyítést kapott azért, mert megsértette a körletrendet, és 47 darab könyv volt a cellájában. Csak csodálni tudjuk a börtönőrök bátorságát és tettrekészségét, ahogy elbántak ezzel a súlyos vétséggel, és eltávolították a könyveket a cellából, így akadályozva meg a bűnismétlést. Gondolom, a zárkákban tapasztalható testi erőszak esetén is ilyen határozottan lépnek fel a rablógyilkosok esetén.

De ezt még azért lehet fokozni, mert most a borostája miatt indítottak ellene fegyelmi eljárást. Bár Czeglédy kérte, hogy mutassák meg neki azt a passzust, amit ezzel megszegett, azt nem tudták megtenni, hanem egy eljárást indítottak a kérés kivizsgálására. Igen, ha ön is azt gondolja, hogy ez nonszensz, akkor igaza van. Egy borostás, könyveket olvasó fogvatartott igazán veszélyes lehet, még műveltsége megfertőzheti a végén azokat is, akik rettegve akarják elzárni a világtól.

Mondvacsinált ürüggyel akadályozzák meg a kommunikációját, hetek óta nincs nála telefon, miközben a büntetőeljárásról szóló törvény egyértelműen kimondja, hogy a védő és börtönben lévő ügyfele közti kapcsolat nem korlátozható és nem ellenőrizhető. Így szándékosan megsértik a védelemhez való jogát, hiszen most, a vádemelés előtt sok iratra, indítványra kellene reagálnia.

Nincs kétségünk, Czeglédy tisztázni fogja magát, hiszen már eddig is kártyavárként dőltek össze a legsúlyosabb ellene felhozott vádpontok. Abban is biztosak vagyunk -ismerve Czeglédy nyilatkozatait-, hogy súlyos vádakat akarnak elkerülni a fideszes politikusok a fogva tartásával.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!