Döbbenetes az összehasonlítás, durván elszálltak a költségek

Orbán Viktor, Hernádi Zsolt és Csányi Sándor egy stadionban // Kép: MTI/Beliczay László

Köztudott a miniszterelnök focimániája, mely a belefektetett pénzmennyiséget tekintve már kórosnak mondható, az eredményeket nézve mindenképpen. Ép ésszel nem lehet felfogni, hogyan képes valaki ennyi állami pénzt elkölteni magánvállalkozók futball csapatának a stadionjaira, miért engedi át az állami adóbevételek egy részét (TAO támogatás) a magán sportvállalkozások részére.

Persze ott, ahol van minőség, ott meg tudják tenni, hogy építenek tökéletes, modern stadionokat. Például, a a Real Madrid közgyűlése megadta az engedélyt az elnökség terveihez, teljesen átépíthetik a klub stadionját. A Bernabeu átépítése az év végén elkezdődhet, és 2022-re lehet teljesen készen. Értik ugye, nem kormányhatározat szól róla, hanem közgyűlési döntés. Nem kuncsorognak pénzért az államnál, pedig lenne miért, ugyanis a stadion  400 millió euróba, azaz nagyjából 130 milliárd forintot jelent, ami a kétharmada annak a 190 milliárdnak, amit Magyarországon a Puskás Stadion átépítésére szánnak, közpénzből.

Pedig a Real Madrid stadion 81 ezer férőhelyes, az új Puskás 67 ezer helyével szemben, ráadásul “Elite” minősítésű, öt csillagos stadion. Hozzá kell tenni, általában kong az ürességtől, mert Spanyolországban egy normál bajnoki mérkőzésre átlagban “csak” 28 ezren mennek el. Ebben az összehasonlításban, nem egyszerű pazarlás ami itthon folyik, hanem már a büntetőjogi kategóriát súrolja ez az ámokfutás.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!