Döbbenetes, ami ennek az ötödikes diáknak az órarendjében áll – vérlázító tartalom!

Felröppent egy-egy hír arról, hogy mit fognak majd tanítani egészen az ovis korosztálytól kezdve a kisiskolásokon át a gimisekig, és néha-néha szörnyülködtünk, de ez is ugyanolyan távolinak tűnt, mint bármi más, amit a Fidesz kitalált. Talán el sem hittük igazán, hogy megtörténhet, és most itt van előttünk papíron. Egy olvasónk küldte, és mi, akik javarészt beszámolunk a közoktatásban történt módosításokról, hasonlóképpen meglepődtünk, mint bármelyik szülő.

Íme, egy 5. osztályos tanuló órarendje az olvasónk közlése szerint:

41238373 707226456297463 1182650087113752576 n

Népismeret, honismeret, testi tesi hátán, úszás, olyan fontos tanórák, amelyek nélkül egy magyar diák nem nőhet fel a kor követelményeihez. Feltéve, ha a középkorról beszélünk. Egy ötödikes idejét nagyon sokféle módszerrel lehet lekötni. Olyan hasznosságokkal is, mint például a drámapedagógia, az önismereti tárgyak, a tanulás módszertana, azok az alapvető ismeretek, amelyek segítenek eligazodni a későbbi pályaválasztásban, irányt mutatnak ahhoz, hogy a kamaszkor legszebb éveiben a tanuló megtalálja a saját vonalát, tesztelje azt, hiszen van még ideje rá.

Ehelyett az egész úgy néz ki, mintha valami büntetés lenne. Mintha ez az órarend egy bentlakásos javítóintézeté lenne a II. világháború idején.

Sajnos ez a kor modern szelleme, a kor modern gondolkodóival, akik ezt a modern órarendet kialakították. Vaskalapos, szakmaiatlan, megkeseredett emberek ők, a NER-szolgái, akiknek egyetlen céljuk van; hogy jó kádert neveljenek a diákokból.

Kicsit ismerős ez a minta, nem? Egyszer már elegünk lett belőle. Most mikor telik be a pohár?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!