Egy szolidaritási alapba fogják befizetni a megszavazott béremelést a szocialisták – ígérték pár hete, amikor a Parlament szavazott a képviselők bérezéséről. Akkor senki nem hitt nekik, most megcsinálják. A baloldali képviselők így közvetlenül tudnak majd segíteni ott, ahol arra szükség van.

A szocialisa frakció a párt elnökségi ülése után döntött így. Tóth Bertalan pártelnök-frakcióvezető az országos elnökség ülése után elmondta, az alapba az országgyűlési képviselők megemelt bérük tíz százalékán felül további kétszázezer forintot fizetnek be havonta. Az MSZP alapszabálya szerint ugyanis a párt parlamenti képviselőinek az ebből a tisztségükből származó jövedelmük tíz százalékát be kell fizetniük a pártkasszába – emlékeztetett.

Mi lesz a pénzzel?

Tóth Bertalan közölte, évente kétszer pályázatot írnak ki különböző társadalmi célok támogatására, idén az első pályázatot októberben hirdeti meg az MSZP.

Számításaik szerint havonta hárommillió forint folyik be az alapba, melynek felhasználásáról az elnökség és a frakció közösen dönt. A szocialista frakció ezzel a szolidaritási alappal egyedülálló módon tud majd segíteni a rászorultakon.

Tóth Bertalan elmondta, kezdeményezik az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a devizahitelesek problémáinak megoldására, és követelik a kilakoltatások felfüggesztését.

Tóth Bertalan biztos benne, hogy a rendkívüli ülés összehívásához szükséges ötven aláírás összejön, így a parlamenti ülést augusztus második felében megtarthatják. Ez ügyben már egyeztetnek az ellenzéki frakciókkal.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!