Sokkolta a bírákat a kinevezés, Schmitt Pál “utódja” lett az új vezető?

Handó Tünde örülhet, mert mivel másodszor is érvénytelen lett a Fővárosi Törvényszék elnöki pályázata, így megnyílt előtte az út, hogy azt nevezzen ki, akit akar. Sikerült is megtalálnia a megfelelő személyt, az összbírói értekezleten jelentette be Handó, hogy Polgárné Vida Juditot bízta meg egy évre a Fővárosi Törvényszék vezetésével.

A HVG információi szerint a hír sokkolóan hatott a fővárosi bírák körében, ugyanis Polgárné  öt éve kényszerült lemondani egy plágium ügy miatt ugyanennek a szervezetnek az elnökhelyettesi posztjáról. Komoly végzettsége és beosztása ellenére nem tanult nagy “elődje”, Schmitt Pál esetéből.

A  Kisbíró című 60 oldalas színes magazin egy részében a szakmai kérdések mellett megjelentet bírókkal készült interjúkat is, melyben magánéletükről nyilatkoznak. Polgárné a magazin hasábjain kétszeri is elkövette ugyanazt a hibát, más írásait sajátjaként jegyezte. A lap első számainak egyikében egy köszöntőben nagyjából szó szerint saját gondolatként hozta Paulo Coelho brazil író Brida című regényének egy részletét, míg egy másik A ficánkolás a lényeg! című cikkben a strandokkal kapcsolatos véleményét osztotta volna meg a kollégáival, de ez pedig korábban a Reader’s Digest magyar kiadásában jelent meg, Jean Kittson ausztrál írónő tollából.

„Nekem is, ahogy bárkinek ezzel kapcsolatosan, vállalnom kell a gyengeségeimet és a hibáimat egyaránt. Ezeket nem kívánom rejtegetni” – kért elnézést kollégáitól Polgárné Vida Judit. Úgy tűnik, Schmitt Pál méltó utódjának karrierjét nem sokáig árnyékolta be a klasszikus CTRL-C / CTRL-V billentyű kombináció.

Handó Tünde, az OBH vezetőjével kapcsolatos botrányokról itt írtunk:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!