Japán: Fától is berúghatnak a jövőben a szigetországban

Faanyagból készítenek emberi fogyasztásra alkalmas alkoholt japán kutatók, akik egy speciális módszerrel állítják elő a különleges italt. A különleges alkohol három éven belül a boltok polcaira kerülhet.

A japán erdészeti kutatóközpont szakemberei szerint a fakéreg-alapú ital olyan “fás” jellegzetességekkel bír, amelyek a fahordóban érlelt alkoholos italokat idézik.

A kutatók által kifejlesztett módszer lényege, hogy krémes állagúvá zúzzák a faanyagot, majd élesztőt és egy enzimet adnak hozzá, hogy beinduljon az erjedés. Mivel a szakemberek nem használnak hőt a folyamat során, ezért meg tudják őrizni a különböző fák egyedi ízét.

Ez idáig cédrusfából, nyírfából és cseresznyefából állítottak elő szeszesitalt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!