A budapesti tüntetésről írt a New York Times

A Budapesten és több vidéki városban megrendezett szombati ellenzéki tüntetések aligha kényszerítik irányváltásra az újraválasztott magyar kormányt, ám jól tükrözik, mennyire megosztott az a közép-európai ország, amely leginkább eltávolodott a liberális nyugati értékrendtől – idézi a The New York Times című amerikai napilap cikkét a hvg.hu.

A liberális újság szerint Orbán meggyőző diadalt aratott a választáson, s úgy tűnik, hogy hatalma tovább nő. “A politikai ellenzék szétesett, a civilszervezetek a támadások kereszttüzében vannak, s a médiumok is majdnem teljes állami ellenőrzés alatt állnak” – írta a lap.

Az a tény hogy a Figyelő című hetilap legújabb számában név szerint sorolta fel a “Soros-zsoldosokat”, arra utal, hogy Orbán be akarja tartani azon ígéretét, hogy a választások után erkölcsi, jogi és politikai elégtételt akar venni az ellenzéken – idézi a cikket a hvg.hu.

Orbán számára jelenleg a magyar polgárok lehetnek a legveszélyesebbek: bár a megfigyelők által szabadnak, ám nem teljesen tisztességesnek minősített választáson valóban elsöprő győzelmet aratott, az emberek több mint fele nem rá szavazott – állapította meg az amerikai lap.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata