Bréking: Minden erővel a “sokat tudó” Czeglédy Csaba ellen fordult a gépezet

Kép forrása: Facebook - Czeglédy Csaba

A Hvg értesülései szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) máris felfüggesztette a tegnap szabadult Czeglédy Csaba mentelmi jogát. “Az NVB azért döntött így, mert a büntetőeljárást képező ügy a választás kiírása előtt történt és az eljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.” – írja a lap.

Az MSZP szombathelyi önkormányzati képviselőjét még 2017 júniusában tartoztatták le – tegnapig előzetes letartóztatásban volt, ahol elmondása szerint csak akkor hallgatták ki végre, mikor már ügyvédeivel közösen követelték azt, szabadulása előtt egy nappal pedig hirtelen még megvádolták 6 milliárd forintnyi vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással is.

A Hír TV Egyenesen c. műsorába vezetett Czeglédy első útja. Kálmán Olgához szinte közvetlenül a szegedi BV intézetből érkezett szocialista politikus elmesélte az elmúlt háromnegyed év kálváriáját. Elmondása szerint a bíróság valamint hivatalos személyek arra próbálták rávenni őt, illetve ahhoz asszisztáltak ügyében, hogy mielőbb terhelő vallomásokat tegyen párttársaira, az MSZP-re, illetve Botka Lászlóra, valamint korábbi védencére, Gyurcsány Ference is. Arra presszionálták, hogy ha fecseg, mehet is haza. Czeglédy nem tett ilyet, mint mondta, “egyenes gerinccel” nézett az ügy elé, hiszen elmondása szerint a kormányzati médiában személye köré generált bűnügyekben ő ártatlan. Ezzel összefüggésben egyébként sorra nyeri a becsületsértés elleni, valamint helyreigazításos pereket a kormányzati hálóval szemben.

Czeglédy a műsorban arról is beszélt, hogy “elég sokat” tud, például magas rangú kormányzati szereplők pénzügyeiről, valamint neki köszönhetően a gyanús TAO-pénzek ügye is nyilvánosságra került – ezért sokan szeretnék, ha rács mögött maradna. Hozzátette, hogy talán már azt sem bánnák, ha “elszökne az országból”.

Czeglédy még az előzetesben kezdett bele az országgyűlési ajánlás-gyűjtésbe. Mivel ilyen minőségben az embert mentelmi jog illeti, ezért a hatóságok kénytelenek voltak elengedni.

De gyorsan jött is a reakció: Polt Péter legfőbb ügyész meglepő módon, szinte azonnal kezdeményezte Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését az NVB-nél.

A HVG értesülései szerint Polt Péter kezdeményezését kétharmaddal megszavazva a Nemzeti Választási Bizottság, mely péntek délután úgy döntött, felfüggeszti az előzetesből kikerült képviselő-jelölt, Czeglédy Csaba mentelmi jogát. “A testület 4:2 arányban döntött a mentelmi jog felfüggesztéséről.”

Mint írják: “Az NVB azért döntött így, mert a büntetőeljárást képező ügy a választás kiírása előtt történt és az eljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.”

Czeglédy nem tudja, meddig maradhat szabadlábon, úgy véli az NVB döntése után nem viszik el azonnal, erről ugyanis a bíróság dönt.

A lap az ügyről azt írja, ez precedens értékű, így nem tudni pontosan, mi fog történni.

Az várható volt azonban, hogy a máskor oly lassan őrlő malmok most magasabb sebességfokozatra kapcsolnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!