Hódmezővásárhely után minden megváltozott, lázadnak a fideszesek, Habonynak mennie kell?

Egy nagyon fontos választóvonalhoz érkezett a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választás után az országos kampány, döntéshelyzetbe került az ellenzék, milyen utat választ a következő pár hétben, de a kormánypárt is válaszút előtt áll, merre folytatja a kommunikációját, milyen kampányt fog folytatni ezután.

A Fideszből eddig nagyon kevés információ szivárgott ki a belső dolgokról, stratégiákról, most azonban az EchoTv Sajtóklub műsorában nyílt kritikát fogalmaztak meg a Rogán-Habony kommunikációval kapcsolatban. Bencsik András szerint “mi jó katonaként ütöttük az ellenséget”, miközben nem figyeltek arra, hogy a saját eredményeket kommunikálják. “Azt hiszem, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást például, Stop Soros, meg egyebek. Ezek jópofák, de a magyar társadalom ennél intelligensebb” – folytatja, amire Bayer Zsolt is ráerősít, csak sorossal meg migránssal nem tudják elmagyarázni az eredményeket, neki már a fülén jön ki (igaz eddig a szájából ömlött a …), érveket és tényeket kell használni, mondja. Ez némileg felér egy beismerő vallomással, hogy eddig hülyének nézték az emberek. Na, puff nem jött be, akkor változtatni kell. Megbánást azért ne várjunk tőlük.

Már csak az jut eszembe, hogy önöknek, akik újságírónak tartják magukat, egy ekkora kijózanító pofon kellett, hogy felismerjék, hogy nem hazudozni, gyűlöletet kelteni kellene, hanem esetleg érvelni, a tények alapján véleményt formálni? Lovas István a múlt hétvége kapcsán vette észre a “közszolgálati” média működését, az M1 esti híradásában nem tudósított a hódmezővásárhelyi eseményről, a déli krónikában egy szó nem volt róla, “ez valami hihetetlen” – csóválta a fejét.

Bayer Zsolt Magyar Időkben leírt véleményével, miszerint “Ideje most megállni egy pillanatra, és elgondolkodni, hogy mi a baj. Mit csinálunk rosszul, mi nem sikerült, mi volt a baja a hódmezővásárhelyi szavazóknak” összecseng Bencsik gondolata, “hogy mi nem tetszett, bevallom, nem tudom”.

Huth Gergely segítségükre siet, és megmondja a választ: “egy óriási, alulról jövő düh van a kormánnyal szemben” és ezt nem kezelik a helyén, mire Lovas István rátesz egy lapáttal:  “mert két pofával a kantinban szidják a Fideszt, ott a Pintérnek a minisztériumában”. Jó reggelt! Nem értik, nem tudják mi a baj? Akkor a következőket próbálják meg feldolgozni:

Devizahitelesek ügye, lenyúlt nyugdíjpénztárak, Questor botrány, Mészáros Lőrinc és a többi stróman, pusztuló egészségügy kontra stadionfejlesztések, helikopterezés és kastélyépítés, arrogancia, pökhendiség és oligarhák uralkodása, végül Tiborcz István és az Elios botrány, amire már Bencsik is csak annyit tud mondani: “BÍZNI KELL ANNYIRA A MINISZTERELNÖKBEN, HOGY FELTÉTELEZZÜK RÓLA, HOGY NEM KORRUPT.”

Nos, az irányváltás annyira nem sikerült, mert a műsor további részében visszamenekültek a jól megszokott, rutinosan alkalmazott böfögős, okádós ellenzéki szereplőket gyalázó stílusukba, csak hogy megnyugtassák magukat, hogy nincs itt semmi hiba, mert az ellenzék még nálunk is rosszabb. Szerintük.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!