Orbán végóráiról cikkeznek nyugaton – ez már a végjáték

Habony Árpád itt még vígan lapozgatta a Wall Street Journalt egy washingtoni lépcsőn üddögélve', a nagy kitiltási botrány után egy nappal. Ma biztosan nem olvasná ilyen vígan. // kép: Facebook

Hogy mennyire is volt jelentős a tegnap esti hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás, illetve az azon aratott egységes ellenzéki győzelem, azt remekül mutatja az is, hogy a hír – miszerint az ellenzéki tömb elsöpörte Lázár Jánost – a tengerentúli nagy lapokhoz is eljutott.

Mert bizony itt Lázár János lett elsöpörve. A Fidesz második emberének “városa” tegnap este lerázta magáról a bélyeget, és egy független, erős támogatottságú emberrel megy neki a következő éveknek – benne egy országgyűlési illetve egy önkormányzati választással. Aki pedig ezt gáncsolni próbálja – figyeljenek a Fideszben is, mert ez nekik szól – az a nép akarata ellen, a nép világos véleménye ellen ármánykodik, a választói akaratot gáncsolja.

Igen, az utolsó mondatot az elmúlt 8 év kormányzati retorikájától kölcsönöztem, de ez most tiszta beszéd, hiszen igaz.

Amerika van!

“Magyarország kormányzó pártja, a Fidesz váratlan vereséget szenvedett egy időközi helyhatósági választáson, ezzel javítva az ellenzék halvány esélyeit a hat hét múlva esedékes parlamenti választáson” – írta hétfői napindító hírösszefoglalójában a Reuters tudósítására hivatkozva az USA vezető napilapja, a New York Times.

A tengerentúli vezető hírekbe Magyarország csak ritkán kerül be, nopláne ilyen jó hírrel, de ezúttal Márki-Zay Péter választási sikerének sikerült átlépnie az ingerküszöböt.

A brit The Guardian a is írt a választási győzelemről, legfontosabb megállapításuk az volt, hogy hat héttel az országgyűlési választások előtt egy független jelöltnek sikerült megmutatnia, hogy összefogással a Fidesz legyőzhető, és ez “akár még problémát is jelenthet a miniszterelnöknek”.

Tényleg ekkora bukás ez? Azt nem tudhatjuk, hogy mi zajlik a színfalak mögött, és azt sem, hogy mi megy most a fejekben Fideszéknél de, hogy mennyire gyászos a helyzetük, arról a kormányzati média bénultsága, valamint a Fidesz ötös számú párttagkönyvének birtokosa által leírt sorok is sokat elárulnak.

Utóbbit kapcsolódó cikkünkben elolvashatja:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!