Sokkoló lépésre szánta el magát magyar orvosok egy csoportja – te tetted ezt, Viktor!

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Miskolcon tavaly februárban jelentette be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház (MISEK) egyesítését. A bejelentésekor azt hangsúlyozta, hogy ezzel a lépéssel a betegeket jobb színvonalon és hamarabb tudják ellátni. Ez volt a kórház integrációk közül az utolsó, ám nagy meglepetésre az új intézmény vezetőjének nem a nagyobb megyei kórház igazgatóját, a kereszténydemokrata Csiba Gábort bízták meg, hanem Tiba Sándort, a jóval kisebb városi kórház igazgatóját, Tiba István fideszes országgyűlési képviselő testvérét.

A létrejött “szuperkórház” új vezetése megszüntette és beolvasztotta a korábban önállóan működő, Gyermekegészségügyi Központot (GYEK). Ez a központ volt a hazai gyermek-diabetológia fellegvára, most azonban veszélybe került az egykori intézmény szakmai minősítése és továbbképzési egyetemi akkreditációja a korábbi vezető, Barkai László szerint. Hogy világos legyen a kép, egy 40 éves múltú intézményt, amely gyógyító, kutató és oktató munkát végzett, egyetemi professzor irányított, most egy sima kórházi osztállyá fokozták le.

Barkai professzor a kialakult helyzetre való tekintettel felmondott, de nem ő az egyetlen, aki az utóbbi hónapokban távozott az összevont intézményből. Többeket elküldtek, és voltak, akik a méltatlan helyzetben önként távoztak. A Népszavának több orvos is megerősítette, hogy sorra menesztették egyes stratégiai szakmák vezetőit, illetve olyan méltatlan helyzetbe hozták őket, hogy csak a távozás mellett dönthettek. Így az ellátás színvonala nemhogy javult volna, de a szakemberek távozásával csak romlott.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!