„Praktikus” megoldás: betiltják az SMS-t és a mobilnetet a kormányellenes tüntetések miatt

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya szombaton utasította a telekommunikációs vállalatokat, hogy függesszék fel SMS és mobilinternetes szolgáltatásaikat a vasárnapra tervezett kormányellenes megmozdulások miatt.

A demonstrációkat az váltotta ki, hogy Joseph Kabila elnök úgy módosítaná az alkotmányt, hogy harmadszorra is indulhasson az államfői tisztségért a jövő decemberi választásokon.

Kabilának tavaly decemberben járt le államfői megbízása, de azóta sem tartották meg az utódjáról szóló elnökválasztást, melyet hosszú halasztgatás után írták csak ki jövőre.

Emery Okundji távközlési miniszter közölte, hogy a telekommunikációs szolgáltatóknak szóló kormányzati utasítást az “állambiztonság” indokolta. “A készülő erőszakra válaszul /…/ a kormánynak kötelessége minden intézkedést meghozni a kongói életek védelme érdekében” – mondta.

Okundji levélben szólította fel a cégeket, utasítva őket arra, hogy helyi idő szerint szombat este 6 óra után függesszék fel vonatkozó szolgáltatásaikat a fővárosban, Kinshasában további utasításig.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!