Morvai Krisztina meglepő húzása a legváratlanabb helyről kapott elismerést

Fotó: Magyar Idők

Megfigyelték már, hogy Morvai Krisztina minden interjújában kényszeredetten vág valami vigyor félét? Mosolynak nem mondanám, inkább ilyen feszültségleplező kifejezés akar lenni.

Feszültség pedig mostanában van bőven az életében, miután kiderült, hogy harmadjára már nem akarja a Jobbik indítani az EU parlamenti választásokon. Nem fér már bele az új dizájnba. Ez a “nagymagyarkodó”, EU ellenes retorika már a múlté a Jobbikban. A hála pedig nem politikai kategória, mint tudjuk, pedig Morvainak jelentős szerepe volt benne, hogy a Jobbik meg tudott erősödni a politikai palettán.

morvai kuruc info

Azonban vagy nem szóltak neki, hogy változott az irány, vagy egyszerűen egyenes ember, eddigi véleménye sem felvett póz volt, hanem belülről fakadt. Ilyen szempontból, még szimpatikusabb is, mint a meztelencsiga gerincével megáldott Vona, aki szemrebbenés nélkül mondja a teljes ellentettjét annak, amit pár éve a mikrofonokba ordított, mint ebből a videóból is kiderül. Morvai abban az időszakban vezette a Jobbik EU parlamenti listáját, amikor Vona Gábor Vona azt üzenete az Európai Bizottság akkori elnökének, José Manuel Barrosónak, hogy „megtekerik az orrát, és karikás ostorral fogják kizavarni” az országból.

A dologban azonban nem Vona teljes jellemtelensége a lényeges, hanem az, hogy Morvainak hol van most a helye, hogy a Jobbikból kiebrudalták. Klasszikusokat csak szó szerint szabad idézni, így teszek én is Bayer “fröcsögő” Zsolttal: “Morvai Krisztina hazatért.” – írta ezt a Magyar Időkben, amit jól tudjuk, hogy kormányzati szócső, nem szerkesztőségi ülésen döntik el, miről írnak, hanem megkapják az anyagot a propaganda minisztériumból. Mindezt egy olyan interjú mellé tördelték, ami minimum kellemetlen a Jobbikra nézve.

Tudjuk jól, a fideszes orgánumokban azoknak adnak helyet megszólalni, akik az ő álláspontjukat képviselik. Ezek szerint, Morvai tényleg hazatért. Ma már a Fidesz az otthona azoknak, akik úgy gondolkodnak mint ő. A Fidesz lett az új Jobbik, mára már nem csak retorikában, de tettekben is. Kíváncsi vagyok, mikor égetnek majd zászlót ők is, EU-sat, tibetit, náluk ez lényegtelen.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!