Észak-Korea: Az amerikai hadvezetés már szárazföldi bevetésen agyal

A Pentagon értékelése szerint csak szárazföldi invázióval lehet biztosan megsemmisíteni az észak-koreai nukleáris programot – derült ki hétfőn a védelmi tárcának amerikai kongresszusi képviselőkhöz küldött leveléből.

Michael Dumont, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának igazgatóhelyettese a demokrata párti Ted Lieu és Ruben Gallego képviselőnek válaszolt, hogy egy Észak-Koreával kialakult konfliktus esetén mekkora veszteségekkel és milyen katonai hadműveletekkel kell számolni.

Az esetleges veszteségekről az igazgatóhelyettes azt írta, hogy mértékük nagyban függ az észak-koreai támadás természetétől, hevességétől, és időtartamától. Kiemelte, hogy a 25 milliós lakosságú dél-koreai főváros, Szöul csupán 56 kilométerre fekszik a két államot elválasztó demilitarizált övezettől.

“A legrosszabb esetre számítva bármilyen hagyományos vagy nukleáris fegyverrel vívott támadás veszteségének felmérése komoly kihívást jelent” – írta a védelmi tárca tisztviselője. Levelében külön szólt arról, hogy az amerikai katonai erő bevetésekor számolni kell Kína és Oroszország lehetséges ellenkezésére is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!