Nagyon könnyen csődbe juthatsz az Orbán-kormány miatt te is – megmutatjuk, mire figyelj!

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Sokan már túlhaladottnak gondolják a politikában a jobb-bal felosztást, miközben igen keveset tudnak arról, hogy a jobboldali és a baloldali ideológia gyökeresen mást gondol a gazdaság és társadalom viszonyáról, vagy éppen az állam és polgárainak kapcsolatáról. Természetesen, demokráciákban az emberi szabadságjogok liberális felfogása ma már része mindkét oldal gondolkodásának.

Az Orbán-kormány egy tipikusan jó példa a jobb oldali társadalompolitikára. Azokat részesíti előnyben, akik már eleve rendelkeznek vagyonnal, míg a társadalom alsó jövedelemszintű rétegeinek felemelésére vajmi keveset áldoz. Az alanyi jogon, minden gyermek után járó családi pótlék összege az elmúlt években változatlanul alacsony szinten maradt. Az ezt kiegészíteni hivatott családi adókedvezmény pedig csak azokhoz jut el, akik eleve rendelkeznek munkahellyel, és elég magas jövedelemmel ahhoz, hogy igénybe tudják venni. A lakáshoz jutást elősegítő CSOK rendszerben ugyanez a helyzet, pont a legrászorultabbak esnek ki abból a körből, akik igénybe tudnák venni maximálisan a támogatást.

Ez oda vezetett, hogy ma a lakosság majd kétharmada egy hónapig sem bírná tartani az életszínvonalt,ha kiesne a rendszeres jövedelme – derül ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államkutatási és Fejlesztési Intézetében készült elemzés adataiból.

00521832
Forrás: NKE Államkutatási és Fejlesztési Intézet/Népszava grafika
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!