A hat éve halott Makovecz is kap 500 milliót a kormánytól

Nem az Isten fizeti meg

Legalábbis az általa megálmodott, húsz éve be nem fejezett templomba betolnak még félmilliárdot az eddigi 3 milliárd mellé, mert miért ne.

Tudták, hogy eucharisztikus kongresszus lesz Magyarországon 2020-ban..?

Az olyan, mint a vizes vb, csak Semjén lesz a kabalafigurája.

Az előző 1938-ban volt. Annak nem volt kabalafigurája, ellenben a megnyitóbeszédében lelkesen bizakodott még Pacelli bíboros: „Hol van ma Heródes és Pilátus? Hol van Néró, Dioklécián és Juliánus aposztata? Hol vannak az első századok keresztényüldözői? Porrá és hamuvá lettek a kereszténység ellenségei. A győztes: az Oltáriszentség Krisztusa!… Ő lesz a győztes továbbra is!”

Túl nagy eredménye nem lett a koncentrált hitnek, mivel rögtön utána a maga mocskával kitört a II. világháború.

A 2020-as eucharisztikus világkongresszusnak ellenben tavaly január óta már honlapja is van, amit a belvárosi Szent Teréz kápolna informatikai gárdája kezel.

templom2
Akár egy mediterrán celeb birtoka – simán elfér benne még félmilliárd

Mindennek – is – az örömére egy korábbi kormányhatározat szerint 8,4 milliárd forinttal támogatják meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 20 templomának felújítását, és ezek egyike lesz a gazdagréti Szent Angyalok-templom lesz.

A Makovecz Imre tervezte épületet még 1994-ben kezdték építeni, ám máig sincs teljesen kész. 2013-ban kapott 1,1 milliárd forint állami támogatást, hogy befejezzék, de most úgy tűnik, ez még mindig nem sikerült. A felszentelésére is csak tavaly került sor, egyenesen Erdő Péter bíboros által.

A gazdagréti Sagrada Familiához most hozzávakol még félmilliárdot a kormány, jobb, ha valakinél van ez az összeg, mintha nem. Arról nem szól a nevünkben gáláns adakozó – mivel az állam mi volnánk ugye -, hogy ez a kis 500 millió mire is kell, de az biztos, hogy jó kezekben lesz, még ha a hit azt is feltételezné, hogy az Isten fizesse meg miért nem elég minderre.

Csak egy kérdésünk lenne: vajon megnyitják-e télen mínusz húszban azokat az értékes kapukat a rászorulóknak megfagyás előtt..?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!