Elképesztő magasélet jár az elvtársaknak – Ettől a listától még a Fidesz hívők is a fejükhöz kapnak

2017.07.25. 9:25

A takarékos állam jegyében több mint 200 autóból álló flottát üzemeltet a kormány közpénzből – derült ki a Mesterházy Attila és Legény Zsolt írásban feltett kérdésére adott kormányzati válaszból.

Miniszterek, államtitkárok, miniszteri biztosok, helyettesek, tárca nélküli miniszterek, boldog boldogtalan járkál luxusautókkal, amelyeknek a szervizköltségeit, és a tankolását is mi fizetjük. 

A pontos szám nem ismert, mivel a Honvédelmi Minisztérium nem adta ki az információkat arra vonatkozóan, hogy hány autó tartozik alá, azonban típusokat közöltek. Már ez is haladás.

A legnépszerűbb modell a Skoda, azon belül is a SuperB – ami jó ízlésre vall valljuk be. Vagy talán azért ebből van a legtöbb, (140) mert a választóknál sem csapja ki a biztosítékot, mivel bárki mondhatja – a rendszerváltás előtti Skodákra gondolva – hogy az csak egy Skoda? És nem pedig Merci, meg Audi? Pedig az említett modell extráktól függően akár 13 millió forintba is kerülhet. Ugye már egyből nem is a gyárisárga farmotoros jut eszünkbe?

20110804skoda120
kép: Skoda archív

Az is kiderült, hogy 2017 januárja óta több mint 95 millió forintnyi közpénzt tankoltak el a fideszes honatyák, autóikkal 3,5 millió km-t tettek meg, a szervizköltségek pedig elérték a 60 milliót!

 

Hiába az autó, meg az adópénzből biztosított luxuskörülmények, ha megtehetik, repülőre is szállnak, és hát az úgy van, hogy megtehetik. Persze, mert kell. Idén június közepéig repülőjegyekre (a Népszava alapján);

  • A Szijjártó Péter vezette külügy 410 milliót költött,
  • A Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma 84 milliót,
  • Varga Mihály által vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium 214 milliót (szállásra 106 milliót, napidíjra 47 milliót),
  • A Fazekas Sándor alá tartozó Földművelésügyi Minisztérium 503 db repülőjegyet vásárolt – költség megjelölése elmaradt,
  • Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda 24 milliót költött kiküldetésekre.

Ez a magasélet elvtársak!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!