Orbán elmondta a terveit Tusványoson – piszkosul kemény időszak következik

Ma van a zárónap Tusványoson, néhány perc múlva Orbán Viktor miniszterelnök megtartja szokásos előadását.

Élőképen látjuk, ahogy miniszterelnök már elfoglalta helyét, ahonnan a szabadegyetem szokásos záró előadását, politikai beszédét fogja elmondani, zöld pólót visel, talán a környezettudatosságát akarja ezzel szemléltetni, talán csak Anikó nem vasalt narancssárgát.

Papírcetlire leírhatják a kérdéseiket a nézők és a szervezőknek odaadhatják a miniszterelnök úrnak szánt kérdéseiket.

Orbán beszélni kezd:

“27 évvel ezelőtt kezdtük a bálványosi előadásokat. A ’90-es években a nyugathoz való teljes hasonulást tartottuk kívánatosnak, ami azt jelenti, hogy azt kell csinálni amit a nyugatiak.”

Orbánék már akkor szabadságharcosok voltak és azt gondolták, hogy van mit mondanunk nyugat Európának.

“Az elmúlt év legfontosabb politikai eseménye a visegrádi négyek szövetségének megerősödése. Az amerikai elnökválasztásnál és a francia elnökválasztásnál is fontosabb” — véli Orbán.

A miniszterelnök ezt követően a Varsóban elhangzott amerikai elnök néhány mondatát idézi. “A védelem, nemcsak pénzügyi, akaratbeli elkötelezettség is”. “Harcoljunk mint a lengyelek, családért, szabadságért, országért, Istenért”.

Orbán szerint ez két évvel ezelőtt nem hangozhatott volna el a nyugati világban.

Orbán szerint:

Új hazafias politika született, ennek voltunk mi az előfutárai

Arról beszél, hogy 2010-ben vissza akartuk kapni az országunkat, önbecsülésünket, jövőnket.

Pontokba foglalta, hogy mitől erős egy nemzet, mi adja az ország erejét.

  1. Nem más pénzén él az erős ország – az IMF -et hazaküldi és reménykedik abban, hogy többet nem kell velük találkozni…
  2. Van gazdasági teljesítménye az erős országnak – “Magyarországon ma a gazdasági növekedés kétszerese az európainak.”
  3. Mindenkinek tudni kell munkát adni, aki dolgozni akar – azt hiszi Orbán, ezt is teljesítették már – 4 millió 400 ezer ember dolgozik és fizet adót ma Magyarországon.
  4. 1000 milliárdot költöttünk stratégiai cégek vásárlására.
  5. Nem beszélhetünk demográfiai hanyatlásról egy erős országban – ebben nem vagyunk jók – lehet, hogy nincs is szükség olyan országra, amelyik biológiai értelemben nem tudja magát fenntartani. A miniszterelnök kiemelte: Magyarországon rengeteg pénzt költünk a családok támogatására. Arra, hogy ez a pénz honnan van, Orbán egyszerű választ ad: a multiktól veszi el. Ő. Egy személyben.
  6. Közbiztonság – ma két dolgot jelent: határvédelmet, terrorkísérletek elhárításának képességét.
  7. Fejlődő tudomány, innováció, nyitni a jövő iparága felé – még nem érkeztünk meg, de bekopogtunk a kapuján.
  8. A világ magyarságát össze kell szervezni egy közösségébe. Bárhol, a világ bármely sarkában rálépnek valakinek a lábára, azért mert magyar, Budapesten egy piros lámpának fel kell villannia. – Ez kísértetiesen emlékeztet arra a Bud Spencer filmre, ahol akkor aludt ki a lámpa, ha egy ügynök elvérzett. Talán onnan merítette Viktor ezt a szellemes hasonlatot.
  9. Orbán szerint fontos, hogy Magyarország képes legyen a világ nagy rendezvényeit vendégül látni. Ezt Budapest most bizonyítja be. Nincsen olyan rendezvénye a világnak amit ne tudnának Budapesten zökkenőmentesen lebonyolítani. Orbán szerint a fővárosunk többre képes annál, hogy csak Magyarországot szolgálja ki.
  10. A hadsereg fejlesztése ugyan elmaradt, néhány év múlva már odateheti az érvei közé – ebben bízik Orbán. Megkezdtük a magyar hadiüzem fejlesztését.

Van három kérdés, amiben dimenzióváltásra, gyors ütemű fejlődésre van szükség:

  • demográfiai biztonság (2,1 gyermek kell egy családnak), amíg ide nem érünk el veszélyeztetett faj vagyunk.
  • A Kárpát-medencei magyar közösség megszervezését, gazdasági erejét növelni kell.
  • A modern technológia beillesztése a magyar gazdaságba.

Európáról is beszélt a miniszterelnök: 

Az európaiaké marad-e Európa? Kik fognak élni Európában? Ez a történelmi kérdés. Nincs adat a bennszülött keresztény és a beáramló muszlim közösségek arányáról, ezeket az adatokat gyűjteni tilos.

Milyen világ lesz 2050-ben?

A magyar kormány egy nemzetközi kutatást futtat minden évben, hogy megtudjuk, hogy az emberek mit gondolnak Európában. Noha ezek a kutatások leginkább olyanok, mint amikor a Fidesz székházban próbálunk reprezentatív véleményt kialakítani a baloldal elutasítottságáról, azért Orbán lelkesen hivatkozik rájuk:

  • Európa 28 országában 81%, akik súlyos kérdésnek tekintik a bevándorlást
  • Az emberek 64%-a azt hiszi, hogy a bevándorlás miatt nő a bűnözés
  • 59% aki azt hiszi, hogy megváltozik ettől a kultúra
  • 76% szerint gyenge Brüsszel teljesítménye

A valóság Orbán szerint az, hogy sikeres integrációt nem ismerünk. Az emberek attól tartanak, hogy a migránsok elveszik a munkahelyeiket. A miniszterelnök úgy véli, hogy ha egymással ellentétes célokat képviselő emberek egy országba kerülnek, abból káosz lesz. “Egymással ellentétes eszmék és értékek egy időben nem érvényesíthetők. A muszlimok erősebbnek és értékesebbnek tekintik a saját értékeiket, mint mi a kereszténységet. Ma erősebbek a muszlim közösségek, mint a keresztények ebben a tekintetben, ezért átnevelni sem lehet őket” – tette hozzá a kormányfő.

Orbán nem akar belekeveredni a német választási kormányba, de szerinte bukni fognak azok, akik a magyarokkal szórakoznak, a magyarokat sértegetik.

Magyarország megvédte saját magát és Európát, ez 260-270 milliárd forintba került, amiből csak nagyon mogyorónyit fizetett az Unió. “Amíg nem fizeti ki, legyen szerényebb” – oktatta ki Brüsszelt a miniszterelnök, aki ha német lenne, ötször is meggondolná, hogy a szolidaritást számon kérné-e a magyarokon.

Most pedig a sorosozás következik…

Orbán szerint be kell látni, hogy Soros György a birodalmának érdekeit könnyebben tudja ma érvényesíteni Brüsszelben mint az USA fővárosában.

Magyarország mindent megtesz azért, hogy Lengyelországot megvédje az EU-inkvizícióval szemben. – talán ez a legszebb mondat az egész beszédben –

A kormányfő hozzátette azt is: Európának a Soros-birodalommal szemben kell visszanyernie szuverenitását, utána kell megreformálni az Uniót, amelyben az Európai Bizottságot megreformálná.

A migránsokat nem engedné be, a már Európában lévőket hazaszállítaná. Európai katonaságot állítana fel. Szerbiát felvenné az unióba.

Na és persze történelmi szerződést kötne Törökországgal és Oroszországgal.

Mi a helyzet ma? Vigyázat, nagyon durva összeesküvés-elméletek következnek! 

Orbán szerint Európa elvesztette keresztény jellegét. A baloldal, a szociáldemokrata pártok frigyre léptek a globális érdekcsoportokkal és csak a kultúra feletti befolyásukat szeretnék megőrizni. Most készítik fel Európát, hogy átadja a helyét egy kevert, kereszténytelen – muszlimizált Európává.

Ez az utolsó találkozó a magyarországi választások előtt

A legfontosabb a küszöbön álló magyar választás. Mi a tétje? Különleges lehet, mert európai tétje is van Orbán szerint. A V4-ek segítségével Magyarország megállította a migráns-inváziót. Amíg Orbán Magyarország miniszterelnöke a kerítés a helyén marad és ezzel Európát is megvédi – legalábbis a beszédben ezt mondta.

A magyarok számára is tétje van a választásnak.

Ha nem nyerik meg a választást: minden elveszhet, AMIÉRT az elmúlt években Magyarország megdolgozott

Regisztráció – választási részvétel

Orbán megkérte a hallgatóit, szavazzanak rá. Most az ellenfeleiről beszél: Sorossal és Brüsszellel kell megküzdeniük és az általuk működtetett médiával. Orbán rögzíteni szeretné, hogy a bunkó megnyilvánulásokkal szemben Magyarország európai higgadtsággal adta meg a választ.

27 éve itt abban hittünk, hogy Európa a jövőnk…

Most azt érzi Orbán, hogy ő Európa jövője…

 

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!