Széchényi vagy Kossuth..? – kuka: Orbán a legnagyobb magyar

Mint emlékezhetünk, a 2002-es Széchényi-film, a Hídember rendezőjével maga Orbán Viktor beszélgetett el négyszemközt az akkor frissen felújított „Fidesz-fellegvárként” számon tartott Belvárosi Kávézóban, hogy meggyőződjön, alkalmas-e a kiszemelt Bereményi Géza a grandiózus és azóta sem nézett alkotása elkészítésére.

Még a végén megismétlődik egy hasonló káderezés, de vajon ki játssza el Orbán szerepét a vásznon…?

Ugyanis a magyar állami fenntartású Nemzetstratégiai Kutatóintézet kutatása szerint Orbán Viktor jobban képviseli a magyar nemzetet, mint Kossuth Lajos, Széchenyi István vagy Petőfi Sándor.

Az Orbán-kormány tette a legtöbbet a határon túli magyarokért, Orbán Viktor pedig jobban képviseli a magyar nemzetet, mint Kossuth Lajos vagy akár Széchenyi István. Erre jutott az állami fenntartású Nemzetstratégiai Kutatóintézet. Arra kérdeztek rá, hogy melyik történelmi vagy ma is élő személy képviselte a legjobban a magyar nemzetet.

Három személyt jelölhetett mindenki; Szent Istvántól Göncz Árpádon át Hosszú Katinkáig sokféle válasz született. Az intézet igazgatója hangsúlyozta, hogy az eredményre nem ők jutottak, hanem a magyarok. A kutatás azt is megállapítja, hogy a határon túli magyarokért a legkevesebbet az első Gyurcsány-kormány tette.

Éljen, éljen, éljen. Reméljük a felnégyeltetések egyelőre még elmaradnak.

Viszont: Kossuth a forradalom bukása és a kiegyezés után hosszú, nagyon hosszú amerikai, olaszországi emigrációra kényszerült, a halál is a hazától távol érte utol, igaz, erősen hajlott korában.

Vigyázz Viktor, Lajos is ráfaragott a handabandázásra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!