Orbán vietnámi veterán tanácsadója ellenszavazat nélkül lett hirtelen magyar sportelnök

Vietnámi veterán, a republikánus párt aktivistája, havi egymillióért Orbán titokzatos tanácsadója immár a Magyar Sí Szövetség elnöke is: a tegnapi tisztújító közgyűlésen Megyesy Jenőt nyílt szavazással – mily meglepő – egyhangúlag választották elnöknek.

Eredetileg három jelölt volt az elnöki posztra, de miután Megyesy – az MTK jelöltjeként – a közgyűlésen megerősítette, hogy vállalja a tisztséget, Kálomista Gábor korábbi elnök és Kaszó Klára eddigi ügyvezető elnök is visszalépett.

“A sport iránti elkötelezettségből vállaltam a pozíciót. Az előző elnökséget köszönet illeti az elmúlt 12 év munkájáért. Miklós Edit példája mutatja, hogy a magyar sísport komoly szerepet és további elismerést vívhat ki a világban. Ezt az utat szeretném folytatni, hogy minél több jó eredményt érhessenek el sportolóink” – mondta az ’56-ban migráns, most viszont négy évre már magyar síelnöknek is megválasztott Megyesy Jenő, aki 2010 óta a miniszterelnök főtanácsadója. Is.

megyesy3
Megyesy tanácsot ad – egymillióért

Különös pozíció lehet a síszövetségi, hiszen már a májusban önként (?) lemondott Kálomista Gáborról is nehezen tudtuk – legalábbis első-második ránézésre – elképzelni, hogy a sport, ráadásul a sísport a szenvedélye, hát még egy ex coloradoi államügyészről, hogy a coloradoi sivatagban áldozott a magyarországi sísport iránti elkötelezettségének, aminek jól megérdemelt jutalmát immár el is nyerte méltó felelősséggel viselhető négyéves posztjával.

Nem mellesleg Megyesy anno elkötelezett háborús hívőként vetette bele magát a vietnámi háborúba s a mai napig nem bánja, amint ezt egy interjúban el is mesélte, bár akkor még a magyar kontingens a másik oldalon állt…

Elkötelezett tanácsadói tevékenységének a hatékonyságát jellemzi, hogy tavaly „Pestisrácok”-szobrot avatott Washingtonban és személyesen ő maga vitte Orbán Viktor köszöntő levelét is, amelyet a kormányfő a két Gogolák-testvérnek címzett. A hetvenes éveikben járó Gogolák-fivérek szintén 1956-ban kényszerültek elhagyni az óhazát, s az Egyesült Államokban az amerikai foci sztárjai lettek.

S innen már csak egy ugrás a legendás magyar sísport…

Az orbáni funkcióját tekintve igen sokoldalú, vagyis homályos: szaktanácsadás, a nyugati magyarság társadalompolitikai háttere, jótékonysági szervezetek nemzetközi kapcsolatai és működési, észak-amerikai kapcsolatok és ezekre vonatkozó média, PR kérdések körében, főtanácsadó.

Mindezt havi 1, azaz egymillió forintért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!