A Mazsihisz Orbántól kéri a Soros-kampány leállítását

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke arra kéri Orbán Viktort, hogy a kormány intézkedjen a kampány azonnali leállításáról, vonja vissza az utcákról és terekről a plakátokat.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke azt írta a miniszterelnöknek elküldött levelében, hogy az első pillanattól kezdve felhívták a figyelmet arra, hogy a “sorosozás” komoly kockázatokat hordoz.

Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen – fogalmaz az elnök, hozzátéve, hogy “az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan”.

Megfogalmazása szerint Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.

Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is” – írta Heisler András, arra kérve a miniszterelnököt, “tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!