Orbán gyalázatos kijelentéssel gázolt bele a zsidók lelkébe – megszólalt a Mazsihisz

Fotó: MTI - Kovács Tamás

Orbán Viktor nagyon ügyesen csűri-csavarja a szavakat, ezért bármikor megengedhet magának egy jó kis szalonzsidózást. Őt nem zavarja, hogy ezzel sokak lelkébe gázol. A miniszterelnök „kivételes államférfiúnak” nevezte Horthy Miklóst, az ATV.hu megkereste a Mazsihisz elnökét, hogy kikérje a véleményét a megszólalásról.

A megszólalás ráadásul nem akármilyen kontextusban hangzott el. Orbán Viktor a Klebelsberg Kastély átadásán mondta az alábbiakat:

azért „nem temetett minket maga alá a történelem”, mert szerinte néhány olyan „kivételes államférfiú” szolgálta és vezette a nemzetet, mint Horthy Miklós kormányzó.

Köztudott, hogy 1944. május közepétől alig másfél hónap leforgása alatt a Horthy kormányzása alatt álló Magyarországról 437 ezer zsidó származású magyar állampolgárt vittek náci gyűjtőtáborokba.

Az ATV.hu megkérdezte Heisler Andrást, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökét, mi a véleménye Orbán kijelentéséről. Heisler azt mondta: A zsidó közösség számára Horthy Miklós felelőssége megkérdőjelezhetetlen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!