Megfeledkezünk a biztonságról – 48 személyt mentettek ki tegnap a Balatonból

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2017. június 4-én 18 esetben összesen 48 személyt mentettek ki a Balatonból. A mentések döntő többségében II. fokú viharjelzés volt érvényben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület által működtetett szárazföldi viharjelző rendszer tevékenységét tavaly nyártól kiegészíti a Balaton vízfelületén a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság által rendszeresített sárga és piros zászló.

I. fokú viharjelzésnél a vízirendészet szolgálati kisgéphajóin sárga zászlóval, a II. fokú viharjelzés idején piros zászlóval hívják fel a figyelmet a veszélyre, ezzel is biztosítva a láthatóságot.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan. Ilyen esetben úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel. Ebben az esetben fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!