Bilincsbe verhetik a fideszes polgármestert – olyasmiért nyomoznak, ami számos politikust érinthet

forrás: Facebook- Nagy Gábor Tamás

Zöld rendszámos fehér elektromos autó parkol egy hatlakásos gellérthegyi társasház kertjében egy januári hétköznap reggel. Aztán nyílik a kapu, az autó hangtalanul kitolat, és a Citadella irányába indul. A kormánynál Nagy Gábor Tamás, a vitatható budavári lakásbérlésével és -osztásával a hírekbe került I. kerületi polgármester – így írt annak idején az Index arról a polgármesterről, akiről még azt gondoltuk, meg fogja úszni, ahogy a többiek. A szarka azonban többet akart annál, mint amit az a bizonyos farok elbír.

Nemrég derült ki, hogy az I. kerületi fideszes polgármesternek, Nagy Gábor Tamásnak két hivatali járművet is vásárolt az önkormányzat: egy elektromos és egy hibrid járművet, miközben nem kell autót használnia, hogy bemenjen a munkahelyére, az önkormányzat által neki biztosított lakás ugyanis 200 méterre van a hivataltól. A lakást Nagy a piaci ár töredékéért béreli – írja a HVG.

A Hír TV most arról számolt be, hogy a rendőrség rendőrség vizsgálja az I. kerületi önkormányzat autóbeszerzését. Mint írják, az ügyben hűtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárás, aminek keretében vizsgálják az autóvásárlást is.

Ha ebben az ügyben a nyomozás lezárul, és a rendőrség arra a megállapításra jut, hogy a fideszes polgármester bűnös, és ezért bilincsbe verik, talán nemcsak a várban élő, és lakást 90 ezer ft körüli összegért bérlő, két autóval a szomszédba járó polgármesterek kezdenek lebukni felelőtlen költekezésükkel, közpénzek elsimlizésével, hanem olyanok is, akik járdát csináltatnak az utcájukba az önkormányzati keretből, vagy akik hasonlóképpen piaci ár alatt jutnak lakásokhoz. Talán azok is meg fognak bukni, akik kék villogóval hasítanak szabálytalanul, esetleg helikopterrel röpködnek esküvőkre.

Elég eljutni ehhez a szinthez, és a közbeszerzéseket sorban nyerő gázszerelők körmére is néznek, rajta keresztül pedig azok ellen indítanak vagyonosodási vizsgálatot, akik nála tartották a pénzüket.

Ha pedig már ők is feleltek tetteikért, mindazok a szervek, akik eddig a fentieket nem bántották, az ellenzékieket pedig Hagyótól kezdve Hiszékenyen át Schwartz Béláig gyanúba fogták, hasonlóképpen elszámoltatás alá kerülnek.

Ez elkezdődhet egy első kerületi üggyel is, de illúzióink ne legyenek: a valódi kezdet a kormányváltás lesz. Akkor viszont az egész dominósor dőlni fog…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!