BRÉKING: Kitűzték a parlamentre az EU zászlót +video

European Union flag
Mi, szocialisták, az Európai Unió ünnepe alkalmából megerősítjük hazánk, Magyarország Európához tartozását. Büszkék vagyunk az Európai Unió közös értékeire: a szabadságra, a demokráciára, a nemzetek közötti együttműködésre, a szabad határokra. Valljuk, hogy Európa országai együtt erősebbek, mint külön-külön és egymás ellen harcolva. Hazánkat a nyugati szövetség tagjaként ismerjük el. Az elmúlt évtizedek európai békéjének megőrzését és a fejlődésének fenntartását pedig nemcsak a nemzetállamok, de a nemzetállamok közti együttműködés eredményének tartjuk.

Mi Európát megerősíteni, és nem meggyengíteni kívánjuk. Hiszünk abban, hogy Magyarországnak szomszédjaival és szövetségeseivel egyre több, és nem egyre kevesebb területen kell összehangolnia politikáját – kiemelt tekintettel a kül- és biztonságpolitikára – ugyanis a 21. század legfontosabb problémáival csak közösen tudunk hatékonyan szembenézni.
Elítéljük azt az egyre gyengülő, de máig erős nemzetközi Európa-ellenes politikai mozgalmat, amely magát „nemzetinek” hazudva próbál éket verni a nemzetek és nemzetiségek közé. A gyűlöletpolitikának nincsenek nyertesei, csak vesztesei vannak: a magyar állampolgárok életét ugyanúgy megnehezíti az állandó ellenségkeresés és gyűlölködés, mint például Nyugat-Európában a magyar munkavállalókét vagy a határon túli magyarokét. Közös felelősségünk, hogy fellépjünk az álnemzeti gyűlöletpolitika ellen.
Szerintünk a felelős magyar politika 2017-ben nem Európa és az Európai Unió – és így saját állampolgárai – ellen vív háborút, hanem általános problémákra kíván választ adni. Nem új, kitalált ellenségekre és az Európai Unió ellen vívott háborúra van szükség, hanem több munkahelyre, jobb minőségű egészségügyre, jobb iskolákra, közös biztonság- és védelmi politikára. Az Európai Unió reformját nem úgy képzeljük el, hogy földig romboljuk az évtizedes eredményeket, hanem úgy, hogy megőrizzük együttműködésünk alapjait, és olyan hazát teremtünk 500 millió európai embernek, ahol mindenki otthon érezheti magát.
Magyarország az elmúlt bő évtizedben az uniós tagság haszonélvezője volt. Szabad határokat, rengeteg támogatást, új munkahelyeket, együttműködést és elsősorban békét kaptunk Európától – cserébe pedig hozzátettük a magunk erőfeszítéseit és értékeit az európai államok közösségéhez. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ezt a munkát folytassuk.
MSZP
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!