Aradi és Varga Odavág. Új kabaréműsor az ATV-n

Szeretnénk egy kis reklámot csinálni állandó szerzőnknek Varga Ferenc Józsefnek. Megérdemli. Becszóra’ minden szava igaz annak, amit írtunk 😉 Nézzék meg a műsort este és megértik!

Már az egyébként áporodott Sas-kabarét is feldobta a Rádiókabaréban edzett Aradi-VFJ duó, de amióta saját műsoruk van, úgy tűnik, elmebajukat mi, nézők is el fogjuk kapni! Hiába a leírt szöveg, van, hogy hosszú percekre nekiállnak improvizálni, egymást cikizni, széttrollkodni az előadni-valót.

Minden második péntek este jelentkezik az Aradi-Varga Show az ATV-n. Azon a csatornán, amely bár hiánypótló a színvonalas politikai műsorok terén, a szórakoztató műsorokkal csak eddig egy bizonyos közönség-réteget tudott megszólítani. Ezzel a show-val mintha a fiatalosabb, urbanizáltabb közeg felé nyitnának – egyelőre úgy tűnik, sikerrel.

Van itt minden: stand up, színpadon előadott sketch-ek, előre felvett jelenetek, zenés paródiák, sztárvendégek, és ami igazán csoda: egy híradó-paródia a Star Wars rajongóinak. Nem tudni, mennyit melózhatnak egy ilyen ötperces Birodalmi műsorszámon, de nem egy ponton hollywoodi szakemberek segítő kezeire gyanakszunk. Valljuk be, e műsorszám néha el is megy a réteghumor irányába, mert aki ugye nem mélyült el a messzi, messzi galaxis világában, bizony fennakadhat egy-egy néven, történésen, jeleneten.

A filmlegenda iránt nem érdeklődő néző, ha egy kicsit türelmes, hamar visszarázódhat a magyar valóságba. (Igaz a Birodalmi Híradó is a magyar közélet leképezése.) Üdítően újszerű villámtréfa-sor a “Munkamániások”, amikor is a szakmai ártalomban szenvedő kisember otthoni, meghitt légkörében sem tud szabadulni hivatása motorikus motívumaitól. Aradi Tibor és Varga Ferenc József külön-külön is kiváló számokat adnak elő. Varga elsősorban az élő közönség előtti standupjaival hasít (nem hiába gyakorolt évekkel ezelőtt a Comedy Centralon), Aradi Tibor pedig a rejtői szinten megírt, és jól beállított szólóival, melyeknek előadásán jól látszik, hogy már nem először szerepel tévés kabaréösszeállításokban színészként. Külön figyelmet érdemel a “hol volt eddig” kategóriájú színművésznő, Steinkohl Erika. Szép, üde jelenség, és jól hozza a kabarét, ami kevés mai színészről mondható el.

A két humorista ugyan valóban soha nem fog elérni Freddie Mercury nyomába, ha időnként hamiskásan is, de nagy életkedvvel adják elő ismert popsztárok nagy slágereit. Nagy divat ez manapság tőlünk nyugatra, megvan a miénk is, akárcsak a magyar narancs… illetve kókusz. A főként a Rádiiókabaréban és az interneten népszerű abszurd is rendre előjön, hol a világ legszörnyűbb szóvicceivel, hol pedig a teljesen értelmetlen párbeszédekkel.

Annyi minden történik a nagyjából 55 perces adások alatt, hogy nincs az a néző, aki ne ragadna le jó ideig a két félőrült komikusnál, hiszen mindenki találhat valami kedvére valót.
Most már csak abban reménykedünk, hogy a show még jóideig nem laposodik el, mint sok más nevettetésre szánt médiaprodukció előbb-utóbb, és hogy a fiúknak van még elegendő muníciójuk. Azt ugyanis sikerült megtudnunk, hogy gegmenek és külső írók nélkül, saját maguk hozzák össze a műsorokat. Vajon meddig bírják?
Izgatottan várjuk hát Aradit – elnyűhetetlen kapucnis zakójában, és Vargát – piknikus country-western szerelésében. Aradi-Varga Show kéthetente pénteken az ATV-n.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!