Az újpesti polgármester megmenthetne egy családot. Tud-e EMBER lenni egy fideszes?

Március elsejétől megszűnt a kilakoltatási moratórium, március 14-én már utcára is raknak egy újpesti szerencsétlent.

Wintermantel Zsolt polgármester megmenthetné.

A Város Mindenkié csoport fordult Újpest polgármesteréhez és alpolgármesteréhez F. E. ügyében, aki az Újpesti Önkormányzat egyik kicsi, földszintes, penészes önkormányzati bérlakásában lakik. Az egyéves bérleti szerződés lejárta után az Önkormányzat nem hosszabbította meg a szerződését – annak ellenére, hogy a lakás felújítására saját forrásból rengeteget költött.

Március 14-ére, jövő hét keddre van kitűzve a kilakoltatása. Arra kérik az Önkormányzat vezetőit, hogy álljanak el a kilakoltatástól, és keressenek mindkét fél számára megnyugtató, olyan megoldást, ami megelőzi F. E. lakásvesztését.

F. E. helyzete a mai önkormányzati lakásgazdálkodás számos visszásságára jól rámutat. A rövid idejű (például, mint ebben az esetben: 1 éves) határozott szerződés súlyosan kiszolgáltatott helyzetben tartja a bérlőket.

A kilakoltatásra ítélt is csak szóbeli indoklást kapott arról, hogy miért nem hosszabbítják meg a 2016 novemberében lejárt szerződését; miért kell gyorsított eljárásban utcára kerülnie.

F. E. mintegy félmillió forintot költött arra a lakásra, amiből jövő héten az önkormányzat ki akarja lakoltatni – mégsem tudott maradéktalanul eleget tenni a felújítási kötelezettségének, mivel a fürdőszobára már nem maradt pénze.

Ha az önkormányzat elállna a kilakoltatástól, akkor F. E.-nek idővel vélhetően tudná vállalni a fürdőszoba felújítását is, amint elmaradt hátraléka részletfizetését is.

Többször tárgyalt dr. Mihályi Zsolttal, az Önkormányzat Szociális Főosztályának a vezetőjével – eredménytelenül. Az illetékes alpolgármesternek is írt levelet az ügyében, de sajnos érdemi választ mindeddig nem kapott.

Jövő hét keddig kellene kiköltöznie a lakásból. Az AVM nyílt levélben fordul a fideszes vezetésű önkormányzathoz, Wintermanter Zsolt polgármesterhez és Nagy István szociális ügyekért felelős alpolgármestert – hogy szakítsanak időt egy olyan háromoldalú egyeztetésre, amelyen közösen (az önkormányzat, a kilakoltatás által fenyegetett bérlő, és A Város Mindenkié) keresnénk megoldást a helyzetre.

Most már a polgármesteren múlik, hogy utcára kerül-e egy hányatott sorsú ember.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!