Kuba helyett Mátraházán készül a bokszválogatott

Ifjabb Balzsay Károly az alapozás mellett arra is figyel, hogy a bokszolók tisztában legyenek vele, mit miért csinálnak – nyilatkozta az ifjúsági és a felnőttválogatott szövetségi kapitánya az m4sport.hu-nak.

Az elmúlt években a magyar ökölvívásban a januári felkészülés helyszíne biztos volt: Kubába utaztak a válogatott tagjai, hogy ott készüljenek fel a rájuk váró feladatokra. A tavaly szeptember óta az ifjúsági és a felnőttválogatottat is irányító szövetségi kapitány, Balzsay Károly azonban szakított a hagyományokkal: Mátraházára utazott a tanítványokkal.

Nem egyedül az én ötletem volt, de én vittem végig – nyilatkozta Balzsay. – Az elnök úr is azt mondta, hogy sok támadás éri a szövetséget a kubai edzőtáborok miatt. De ettől függetlenül arra gondoltam, mi lenne, ha most egy alapozó mátraházai edzőtábort csinálnánk januárban, vagyis az egész csapattal felmegyünk a hegytetőre. Tökéletes helyszín Mátraháza, és szakmai szempontból most erre van szükségünk. Más időpontban, egy felkészítő jellegű kubai út jó lehet, amikor bokszolnak is a srácok, de alapozáshoz a legjobb helyen vagyunk. Majd áprilisra is tervezünk egy hasonlót, akkor Zakopanéba megyünk, együttműködve a lengyelekkel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!