Lakcímet kértek Mikulásra

Ma Magyarországon 60 ezer embernek – közülük hozzávetőleg 4500 gyereknek – nincs érvényes lakcíme, ami lényegében minden ellátásból kizárja őket.

Ennek a drámai helyzetnek a megoldására a Város Mindenkié csoport (AVM) és az Utcajogász októberben kezdeményezte azt az aláírásgyűjtést, amiben azt követelik az Emberi Erőforrások Minisztériumától és Balog Zoltán minisztertől, hogy haladéktalanul találjanak megoldást a lakcím nélküli családok és gyerekek problémájára.

Az AVM másfél hónap alatt 2500 aláírást gyűjtött össze, amiket 2016. december 6-án délelőtt egy Mikulás napi ünnepség keretében adták át a minisztérium képviselőjének.

lakcim2

Bár Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár először azt nyilatkozta, hogy Magyarországon nincsenek lakcím nélküli gyerekek, az EMMI az aláírásgyűjtésnek köszönhetően munkacsoportot hozott létre a probléma megoldására.

A petícióhoz 2500 magánszemély mellett a következő szervezetek csatlakoztak: A Város Mindenkié, Utcajogász, Gyerekesély Közhasznú Egyesület, Arany Liliom Alapítvány, Hívatlanul Hálózat, Család, Gyermek, Ifjúság Közhasznú Egyesület, Társaság a Szabadságjogokért, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, Utcáról Lakásba Egyesület, Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület, Heti Betevő budapesti csoportja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!