Erzsébet-utalvány Monthy Pyton-módra

Nem a postást kell várniuk a nyugdíjasoknak, hanem a kormányhivatalok munkatársai kézbesítik ki a miniszterelnök által beígért 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt – értesülhettünk Lázár Jánostól. Állítása szerint a „nemzeti posta” túl drága lenne erre.

Mindannyiunk kedvenc közösségi oldalán elcsíptünk egy kis abszurd matekot.

„Ha tényleg azt tervezik, hogy 30 000 kormányhivatali dolgozó viszi ki (egy-egy biztonsági őrtől kísérve) a 10 000 Ft-os Erzsébet-utalványokat minden magyar nyugdíjasnak (akik 2015. januárjában 2 727 041-en voltak öregségi nyugdíjasok), ha azóta nem lettek többen, minden alkalmazott 91 emberhez kell, hogy ellátogasson személyesen (a biztonsági őrrel együtt).

A posta darabonként 480 Ft-ot kért volna. A kormányalkalmazott+biztonsági őr kombó, címlisták kiíratása, rendszer megszervezése, kitalálása, kiosztása és egyéb járulékos költségek (pl. oda-vissza utazás) mértékére vonatkozóan nem láttunk konkrét kalkulációt.

Ha nem laknak egymáshoz mérhetetlenül közel a nyugdíjasok (s mert mindenki kap, egy részük biztos nem fog), azért az lehet, hogy összességében némiképp többe fog kerülni, mint kézbesítésenként 480 Ft. Vagy tévednénk?

A kormányhivatali dolgozók a kormánynak ingyenmunkában látogatják majd le a fejenként 91 nyugdíjast, oldalukon az Erzsébet-utalványokkal teli kistáskákkal, míg a kormányhivatali munka áll, vagy erre most gyorsan felvesznek 30 000 (+30 000) embert egy hónapra alkalmazásba?”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!