Még a jobbikos többség is uniópárti

Számoljunk egy kicsit. Orbánék kormánypropagandája az unióval szembeszegülni akaró, bukóra sikerült kvóta-népszavazási kísérlete alsó hangon kijött mondjuk 15-17 milliárdos összköltségből, átlagoljunk, legyen 16. Ez az összeg a hazai költségvetésből – magyarán a zsebünkből – kirepült az ablakon – de hogy kik álltak az ablak alatt, azt csak töredékében ismerjük.

A statisztikai hivatal – s nem a valóság – szerint 2016-ban a hazai átlagfizetés 245 500 forint. BRUTTÓ. Ez mondjuk 180 000 körüli NETTÓ.

Namost, legyünk elképesztően jófejek, és mondjuk azt, hogy 300 000 Ft NETTÓ elég rendben lévő fizetés – nem túl sok, nem túl kevés, ebből normálisan elnavigálhat(na) ma egy tegyük fel háromfős család.

Osszuk el a 17 milliárdot ezzel a 300 000-rel, ez nagyjából 53 000. Mondjuk, hogy hónap. Vegyünk négy évet, az 48 hónap.

“A kvótanépszavazásra kidobott összeg
1100 családot (3300 fő) négy évig,
4400 családot (13 000 fő) egy évig
igen jó fizetéssel eltartott volna”

S mi lett az eredménye ennek az elbukott összegnek..?

plakat

A HVG tette közzé egy általuk megrendelt Medián-felmérést, illetve annak eredményeit. A kutatás arról szólt, hogy mit éreznek az Európai Unió iránt az emberek.

A kutatás eredményei szerint az EU-tagság támogatottsága úgy áll, hogy 33 százalék nagyon támogatja, 46 százalék inkább támogatja. Meglepő adat, hogy még a Jobbik körében is erősebb a szimpátia, mint az elutasítás. A másik oldalon 14 százalék inkább, 4 százalék pedig nagyon ellenzi.

Ennyire tavaly február óta nem voltak EU-pártiak a magyarok, a mostani 33 százalékos “nagyon támogatás” eddig maximum 29 volt idén áprilisban és tavaly májusban.
Ami az ellenzők arányát illeti, a 14+4 százalék nem volt soha ennyire kevés, inkább 20-23 százalék körül szokott lenni ez a szám.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!