Elképesztő magyarázattal állt elő a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja

A sólyi gyermekgyilkossággal vádolt 16 éves F. Ferenc egy rendőrautóban bilincsben és vezetőszáron letartóztatásának napján // kép: police.hu

Az egész országot megrázta annak a Veszprém megyei sólyi 8 éves kislánynak az esete, akit eltűnése után holtan találtak a veszprémi rendőrök hétvégén.

Az kislány eltűnését az apa még pénteken bejelentette, a kutatás során szombaton a szomszédos Királyszentistván határában meg is találták a gyermeket, de sajnos már csak holtan.

Mivel az idegenkezűség nem volt kizárható, ezért a helyi rendőrök nyomozni kezdtek, a szálak pedig a hajmáskéri illetőségű 16 éves F. Ferencig vezettek.

A rendőrség tájékoztatása szerint F. a kihallgatásán beismerő vallomást tett, tettét pedig

„hirtelen érzelmi döntéssel”

indokolta – írja az Index rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Beismerő vallomását követően a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja a bíróság döntése alapján 30 napra előzetes letartóztatásba került.

A bíróság szerint e döntés azért is indokolt, mert a reális esélyt látnak szökésre, illetve feltételezik, hogy a gyanúsított „a bizonyítást tanúk befolyásolásával nehezítené meg.”

Varga Gábor, a Veszprémi Törvényszék kollégiumvezetője azt mondta: a rendelkezésre bocsátott bizonyítékok és adatok alapján kijelenthető, hogy az őrizetbe vett gyanúsított ölte meg a kislányt.

Tarcsa Csaba a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján az MTI-nek megerősítette, hogy gyilkosság történt, majd hozzátette: A rendőrség cáfolja azt a sajtóértesülést, miszerint több lányt, illetve több elkövetőt keresne a rendőrség. Beszélt arról is, hogy nincs szó sorozatjellegű elkövetésről.

A rendőrség közzétette a gyanúsított letartóztatásáról készült videót is:

A sajtónak a gyanúsított kirendelt védője érdemben nem nyilatkozott, csak annyit mondott, hogy már többször is beszélt védencével az elmúlt napokban. A gyanúsított édesanyja sem kívánt nyilatkozni, de annyit elmondott, hogy védi a fiát, és mellette van.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!